Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δραστηριότητα: Ρίζες και βλαστάρια

Μ' αυτή τη δραστηριότητα, το παιδί σας μπορεί να παρατηρήσει τη θαυμαστή ανάπτυξη μιας ρίζας μέσα στο σπίτι σας.
Πάρτε μια πατάτα και περάστε στη μέση τρεις οδοντογλυφίδες, από τρεις πλευρές. Οι οδοντογλυφίδες χρειάζονται για να στηρίξετε την πατάτα σε ένα ποτήρι γεμάτο νερό. Το μισό περίπου τμήμα της πατάτας είναι βυθισμένο στο νερό.

e-Ruralnet

Το σχέδιο e-Ruralnet αναφέρεται στην τηλεκπαίδευση ως ένα μέσον για την αύξηση των ευκαιριών δια βίου μάθησης στις αγροτικές περιοχές, με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα αυτοαπασχολούμενα άτομα και τα άτομα σε αναζήτηση εργασίας. Τα κύρια αποτελέσματα και οι εκβάσεις του e-Ruralnet είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του σχεδίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ

3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας SCHOOL FEST 2011

To 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας «SchoolFest 2011», το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, είναι εδώ!

Συμβουλές στους γονείς για την αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Κατάλληλα για την ηλικία τους και με την απαραίτητη σήμανση θα πρέπει να είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που θα αγοράσουν γονείς και νονοί στα παιδιά ενόψει Πάσχα. Οι ειδικοί μάλιστα συνιστούν να έχει προηγηθεί και μία δοκιμή των παιχνιδιών από ενηλίκους προκειμένου να αποφευχθούν οι... δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς και συμφωνία με το παιδί για το πότε και για πόση ώρα επιτρέπεται να παίζει με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Παιδικές χαρές της Αθήνας προς «υιοθεσία»

Παιδικές χαρές ζητούν... θετούς γονείς προκειμένου να αλλάξουν όψη, να ξαναγεννηθούν και να αποκτήσουν μια κανονική ζωή. Ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθηναίων επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα «υιοθεσίας» από ιδιωτικές εταιρείες παιδικών χαρών, οι οποίες χρειάζονται όχι απλώς διορθωτικές παρεμβάσεις, αλλά πλήρη ανακατασκευή, για να γίνουν περισσότερο κατάλληλες και φιλικές προς τους μικρούς χρήστες.

Kινητό «σχολείο» για τα παιδιά των Ρομα

Ένα κινητό «σχολείο», που φτάνει σε παιδιά και εφήβους, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο δικαίωμα της μάθησης, έχει προσεγγίσει εκατοντάδες μέλη πληθυσμιακών ομάδων, που ζουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας, από το Νοέμβριο του 2009.

Ενημερωτικό DVD για το Σύνδρομο Ντάουν

Η Ηλιαχτίδα με την συγχηματοδότηση του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση της Εθνικής Υπηρεσίας Προγραμμάτων Ε.Ε. ετοίμασε ένα ενημερωτικό DVD το οποίο και διαθέτει αρχικά σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας, τα σχολεία, τα μέλη της και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στο DVD αυτό περιγράφονται οι ζωές των παιδιών με Σύνδρομο Down από την μεριά των γονιών και συγγενών τους, από επιστήμονες και απλούς πολίτες και φυσικά από τα ίδια τα παιδιά.

4ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Το e-nnovation είναι Πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Tμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα.

Πασχαλινό παζάρι 1ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας!!

Τηλεφωνική Υποστήριξη στην "Αμυμώνη -Θεσσαλονίκης"

Αγαπητοί φίλοι της "Αμυμώνης-Θεσσαλονίκης",
καλώντας από σταθερό τηλέφωνο του ΟΤΕ προς τον αριθμό 901 11 173 173 ο λογαριασμός σας χρεώνεται με το ποσό των 3,68 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο πηγαίνει στην "Αμυμώνη - Σύλλογο Θεσσαλονίκης" για οικονομική ενίσχυση των δράσεών μας.

Ο αριθμός αυτός τηλεφωνικής υποστήριξης θα ισχύει μέχρι τον Μάρτιο 2012.
Καλό Πάσχα!
Το ΔΣ του Συλλόγου

Τέσσερα μετάλλια στους Παγκόσμιους Αγώνες IBSA 2011

Ο ελληνικός στίβος είχε την τιμητική του και στους Παγκόσμιους Αγώνες IBSA 2011 που πραγματοποιήθηκαν στην Αττάλλεια της Τουρκίας και στους οποίους συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες με πρόβλημα όρασης. Η Ανθή Καραγιάννη και η Παρασκευή Κάντζα πρωταγωνίστησαν από ελληνικής πλευράς, κατακτώντας συνολικά τέσσερα μετάλλια, από τα οποία τα ένα χρυσό.