Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ σε μικρούς και μεγάλους, σε κεφάτους και σε γκρινιαρούληδες, σε πρωινούς τύπους και σε υπναράδες, σε ήσυχους και φασαριόζους !

Καλή χρονιά σε όλους ΜΑΣ  και καλό μας κουράγιο !

Το σχολικό κουδούνι θα ηχήσει αυτή την Παρασκευή και στα σχολεία των φυλακών

Έναρξη της σχολικής χρονιάς αυτή την Παρασκευή με το κουδούνι να ηχεί και σε τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας, στις φυλακές Κορίνθου, Αυλώνα, Βόλου και στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, όπου λειτουργούν σχολεία. Οι διευθυντές των σχολείων στις φυλακές Αυλώνα, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το σχολείο-νησίδα ελευθερίας πίσω από τα κάγκελα, για το δάσκαλο με Δ κεφαλαίο , για τους μαθητές τους που είναι ίδιοι με όλους τους άλλους μαθητές και τις ανάγκες που έχουν.

Αυστραλία: Εκλεισαν σε κλουβί 10χρονο μαθητή λόγω αυτισμού

Την απόλυση διευθυντή δημοτικού σχολείου της Καμπέρα στην Αυστραλία διέξατε η υπουργός Παιδείας της χώρας, μετά την αποκάλυψη ότι το διδακτικό προσωπικό κλείδωσε σε κλουβί 10χρονο μαθητή που υπέφερε από διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, μετά από καταγγελίες μαθητών και γονέων το θέμα έγινε γνωστό και διετάχθη ανεξάρτητη έρευνα από το υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας. Το κλουβί είχε αγοραστεί με ίδια κεφάλαια του σχολείου και παρέμεινε στον χώρο για 14 ημέρες τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και χρησιμοποιήθηκε μια φορά ως χώρος για να «ηρεμήσει» ο μικρός μαθητής. 

Μια ώρα αργότερα να ξεκινάνε σχολεία και πανεπιστήμια

Την τολμηρή πρόταση τα δημοτικά να ξεκινάνε στις 8:30 έως 9 το πρωί, τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 10 και τα πανεπιστήμια στις 11, ώστε οι νέοι -που πάσχουν από χρόνια έλλειψη ύπνου- να κοιμούνται περισσότερο, έκαναν Βρετανοί επιστήμονες. Σήμερα πολλοί έφηβοι δεν κοιμούνται πάνω από έξι ώρες το βράδυ, καθώς εξαιτίας των νέων ηλεκτρονικών συσκευών (έξυπνα κινητά υπολογιστές ταμπλέτες κ.α.), οι νυχτερινοί «πειρασμοί» έχουν αυξηθεί. Είναι πάντως αμφίβολο -με βάση την έως τώρα εμπειρία- κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί, αλλά και πολλοί γονείς, ιδίως οι εργαζόμενοι, θα ενθουσιαστούν από την ιδέα.

Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό στα Public


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια ομάδα παιδιών που πήγαινε δημοτικό σχολείο, ζούσε στον Βόλο και δεν γνώριζε τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός. Πώς να αντιμετωπίσουν όμως έναν φόβο, που ήξεραν ότι όσο μεγάλωναν θα αποτελούσε και μεγαλύτερη απειλή; Τα Public με αφορμή τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του σχολικού εκφοβισμού και στην Ελλάδα διοργάνωσαν το 2015 ένα δημιουργικό εργαστήρι γραφής για παιδιά με στόχο την αφύπνιση και ενημέρωση όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων.

Γιατροί του Κόσμου: Αυξήθηκαν πολύ τα ανεμβολίαστα παιδιά στην Ελλάδα

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά, δηλαδή περίπου 3 στα 10 παιδιά στη χώρα μας, διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τη Unicef. Η Ελλάδα βρίσκεται δε ανάμεσα στις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης της παιδικής φτώχειας στον κόσμο. Μέσα σε αυτό το διαρκώς επιδεινούμενο κλίμα, περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας -στη συντριπτική πλειοψηφία παιδιά- επωφελήθηκαν από δυο προγράμματα παροχής άμεσης βοήθειας που υλοποίησαν οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative - THI). Ο μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε πριν τρία χρόνια στις ΗΠΑ, χάρη στην κινητοποίηση των ομογενών, ενέκρινε πέρσι δωρεά ύψους 300.000 δολαρίων για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Childhood Immunization» και «Smile Project».