Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δημιουργικά παιχνίδια με φαντασία χωρίς χρήματα

Επισκεφτείτε το childit και διαβάστε τις προτάσεις τους για δημιουργικά παιχνίδια με φαντασία χωρίς χρήματα. Καλή διασκέδαση!! 

Ακαδήμεια: «Τα κολλητήρια πάνε σχολείο!»

Πριν χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα, ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα, ετοιμάζει τα κολλητήρια για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παραδίδει μαθήματα γέλιου, στην αυλή του «Ακαδήμεια».

Η μουσική συναντά τα μνημεία της Θεσσαλονίκης

Με ελληνική μουσική, τζαζ και ρέγκε θα πλημμυρίσουν τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης από αύριο 30 Αυγούστου ως τις 19 Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι η «συνάντηση» των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων με τη μουσική στο πλαίσιο εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης (Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού) ακολουθώντας την προτροπή του υπουργείου Πολιτισμού να συνδεθεί η ταυτότητα της πόλης με τα πολιτιστικά της μνημεία.

Άποψη: Ν. Σαραντάκος "Να γυρίσουμε στην εκπαίδευση του 1955;"

Το σαββατιάτικο άρθρο του Κ. Γεωργουσόπουλου στα Νέα, με τίτλο “Ολική επαναφορά“, περιέχει αναμνήσεις του αρθρογράφου από την εποχή που έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στη Φιλοσοφική Σχολή, το 1955. Ο Κ.Γ. αφηγείται παραστατικά το κλίμα που επικρατούσε το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1950 στην επαρχιακή πόλη στην οποία τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο (δεν την κατονομάζει, αλλά πρέπει να είναι η Λαμία), αμέσως μετά τον εμφύλιο: