Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Τα μωρά που βαβίζουν μπορούν να έχουν προφορά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Τα νεογέννητα συντονίζονται με τα σκαμπανεβάσματα της ομιλίας, και ακόμη και το κλάμα τους μιμείται τη γλώσσα που ακούγεται στο περιβάλλον τους ενώ τα ίδια βρίσκονται στη μήτρα.

Ο ανοδικός τόνος, το ιδιαίτερο «ck» και η αναιδής απάντηση κατά τη διαφωνία της με την babysitter της δείχνουν ότι η Orla στους 19 της μήνες έχει αποκτήσει ήδη την χαρακτηριστική προφορά των κατοίκων του Liverpool. Και όλα αυτά, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral, το καταφέρνει χωρίς να χρησιμοποιεί πραγματικές λέξεις.

Πανελλαδικές 2024: Οδηγός για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - Πώς υπολογίζεται, οι συντελεστές και οι αλλαγές σε 21 σχολές

Με την ειδική πλατφόρμα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών 2024 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να ανοίγει αύριο, Τρίτη 9 Ιουλίου, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αναδεικνύεται σε ‘πρωταγωνίστρια’ που θα καθορίσει τις επιλογές των σχολών.

Παιδιά και κινητό: Πώς να μειώσετε τον χρόνο στην οθόνη το καλοκαίρι

Περίπου ένα μήνα μετά τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς για το καλοκαίρι, ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι άφθονος. Αυτό, δυστυχώς, οδηγεί σε πολύωρη χρήση ψηφιακών μέσων όπως το κινητό τηλέφωνο, το τάμπλετ, ο υπολογιστής ή άλλες κονσόλες και η τηλεόραση, συνήθως τις ώρες που οι γονείς εργάζονται και δεν υπάρχει κάποια επίβλεψη.

Τι κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη

Περίπου 87 εκατομμύρια ενήλικα άτομα στην ΕΕ έχουν κάποια μορφή αναπηρίας, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2022. Ο συνολικός αριθμός, με βάση τα νεότερα δεδομένα της Eurostat, ανέρχεται στα 101 εκατομμύρια.

Σουηδία: Babysitting επ’ αμοιβή για παππούδες και γιαγιάδες

Παππούδες και γιαγιάδες στη Σουηδία μπορούν από αυτή την εβδομάδα να πάρουν γονική άδεια μετ’ αποδοχών για τα εγγόνια τους. Η χώρα θέσπισε έναν πρωτοποριακό νέο νόμο, με στόχο την επέκταση των επιδομάτων παιδικής μέριμνας πέρα ​​από την άμεση οικογένεια των παιδιών. 

Πανελλαδικές 2024: Σε ΦΕΚ οι πίνακες με την αντιστοίχιση τμημάτων για μετεγγραφές φοιτητών

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η αντιστοιχία των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025, μετά από σχετική εισήγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

ARFID: Η νέα άγνωστη διατροφική διαταραχή που χτυπάει τα παιδιά και βασανίζει τους γονείς

Εσείς γνωρίζατε τι θα πει Διαταραχή Αποφυγής Πρόσληψης Τροφής ή αλλιώς ARFID;

«Σε αντίθεση με τις διατροφικές διαταραχές όπως η ανορεξία ή η βουλιμία, αυτή η διάγνωση δεν αφορά την εικόνα του σώματος», εξηγεί η Κέιτ Ντάνσι, κλινική διευθύντρια του Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών στο Μέριλαντ. «Τα άτομα με ARFID είναι πολύ περιορισμένα ως προς τα τρόφιμα που θεωρούν ασφαλή προς κατανάλωση», προσθέτει η ειδικός.

Ινδία: Νεκρά παιδιά από Naegleria fowleri – Τι είναι – Τα συμπτώματα

Επί ποδός βρίσκονται στην Ινδία μετά το θάνατο τριών παιδιών που προσβλήθηκαν και πέθαναν σε σύντομο χρόνο νόσησης από την εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα Naegleria fowleri.

Πλοία: Καθορισμός νέων προδιαγραφών για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, εγκύων και ηλικιωμένων

Στο άμεσο μέλλον, όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας θα πρέπει να εφοδιαστούν με νέα μέσα πρόσβασης και να διαμορφώσουν χώρους βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών για να διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, εγκύων και ηλικιωμένων. Αν και πολλά πλοία ήδη διαθέτουν παρόμοιους μηχανισμούς, έως τώρα δεν υπήρχε νομοθετική ρύθμιση που να καθορίζει ειδικές προδιαγραφές και να καθιστά την προσαρμογή υποχρεωτική.

«Η πολλαπλή σκλήρυνση δεν μας εμποδίζει αν δεν της το επιτρέψουμε»: Η μαρτυρία της 24χρονης Δέσποινας

Η σκλήρυνση αποτελεί κομμάτι τόσο της ζωής μου όσο και του εαυτού μου και μπορώ πλέον με ασφάλεια να πω ότι την ευχαριστώ γιατί με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα.

Ωστόσο, δεν είχα την ίδια άποψη όταν άκουσα για πρώτη φορά τη διάγνωσή μου. Πέρασα από αρκετά στάδια μέχρι να φτάσω στο σημείο όπου βρίσκομαι σήμερα, δηλαδή στην αποδοχή της νόσου και στο γεγονός ότι μιλάω ανοιχτά γι’ αυτή.