Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Boccia


Το Μπότσια είναι μια δοκιμασία ελέγχου των μυών και ακρίβειας, που απαιτεί πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Ο σκοπός του αθλήματος είναι ο αθλητής να ρίξει ή να κυλήσει τις μπάλες με στόχο να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ειδική μπάλα στόχο το λεγόμενο «jack». Το Μπότσια καλλιεργείται σε περισσότερες από 50 χώρες. Αναπτυσσόταν για χρόνια ως δραστηριότητα ψυχαγωγίας και εισήχθηκε σε αγωνιστικό πρόγραμμα στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Νέας Υόρκης το 1984. Το Μπότσια δεν έχει κάποιο αντίστοιχο άθλημα στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα. Όλα τα αγωνίσματα είναι μικτά, δηλαδή άνδρες και γυναίκες μαζί και χωρίζονται σε ατομικά, ζευγάρια και ομαδικά σε ένα σύνολο επτά κατηγοριών . Το παιχνίδι αποτελείται από τέσσερις γύρους, στα ατομικά και τα ζευγάρια, και από έξι γύρους στην κατηγορία του Ομαδικού. Παίζεται σε γήπεδο - συνήθως με σκληρό δάπεδο- με διαγραμμίσεις. Την ευθύνη για το Μπότσια την έχει η Διεθνής Επιτροπή Μπότσια www.bocciainternational.com, μια επιτροπή του Διεθνούς Αθλητικού και Ψυχαγωγικού Συνδέσμου για την Εγκεφαλική Παράλυση (CP- ISRA).

Στο άθλημα του Μπότσια συμμετέχουν αθλητές με εγκεφαλική παράλυση, κακώσεις νωτιαίου μυελού, les autres.
BC1- Κατηγορία 1 αθλητές με εγκεφαλική παράλυση που έχουν περιορισμένη κίνηση του κορμού και φτωχή ισορροπία όταν κάθονται, αλλά μπορούν να ρίχνουν την μπάλα, συνήθως overhand. Αν χρειαζεται, αυτός ο αθλητής μπορεί να έχει ένα βοηθό για να του δίνει τις μπάλες. 
BC2- ο αθλητής της Κατηγορίας 2 της Εγκεφαλικής Παράλυσης έχει καλύτερη ισορροπία όταν κάθεται και συνήθως μπορεί να σηκώσει την μπάλα από το έδαφος. Η ρήψη του μπορεί να είναι και από πάνω και από κάτω.
BC3- Αυτή η ομάδα αθλητών έχει σοβαρή κινητική αναπηρία, η οποία περιορίζει την ικανότητα τους να γραπώσουν και να πετάξουν την μπάλα. Αυτοί οι αθλητές χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό και ένα βοηθό για τον αγωνιστικό χώρο. Ο βοηθός δεν μπορεί να κοιτάξει προς το γήπεδο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα πρέπει να δώσουν όλες τις οδηγίες τους στον παίκτη. 
BC4- Αυτοί οι αθλητές έχουν σοβαρές κινητικές αναπηρίες και έχουν διαφορετική διάγνωση από εγκεφαλική παράλυση. Συχνά, τους λείπει η δύναμη και έχουν κακή χρονικά απελευθέρωση της μπάλας

Οι πληροφορίες είναι από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Μια πολύ όμορφη παρουσίαση για το άθλημα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://www.gregpoly.com, ενώ για να το δείτε στην πράξη κάντε κλικ εδώ κι εδώ.

Εσπερίδα για το Περιβάλλον και την Κοινωνία των Πολιτών

Το ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ανέλαβε την πρωτοβουλία διεξαγωγής ειδικής εσπερίδας στις 25/2/2010, με θέμα

«Περιβάλλον & Κοινωνία Πολιτών, εν όψει του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011»

με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και εκπροσώπων από το χώρο: των ΟΤΑ, των Δικτύων των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών που ασχολούνται και ευαισθητοποιούν τους πολίτες στα ζητήματα Περιβάλλοντος και άλλων Οργανώσεων και φορέων του Εθελοντισμού και της Κοινωνίας Πολιτών, προκειμένου θα τεθούν κυρίως τα ζητήματα, που αφορούν στις συνεργασίες, συνέργιες και καλές πρακτικές, μεταξύ ΟΤΑ και Κοινωνίας Πολιτών.

Πληροφορίες: www.ergopoliton.gr
ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2-4
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΑΘΗΝΑ
115 27 ΑΤΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ.: 210-748-7431
FAX: 210-747-5888



Εγκαινιάστηκε το Γραφείο της Ένωσης Τυφλών στην Άρτα

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί στην Άρτα το Γραφείο του τοπικού Συλλόγου Τυφλών, το οποίο έχει ως κύριο στόχο την επαφή των μελών του, τα οποία έχουν πλέον ένα δικό τους χώρο για να συναντιούνται και να συζητούν τα προβλήματά τους.

Το Γραφείο βρίσκεται στην περιοχή των Νέων Εργατικών Κατοικιών και παραχωρήθηκε στο Σύλλογο από το Δήμο Αρταίων μετά την απαραίτητη επισκευή που έγινε για να καλύπτει τις ανάγκες των μελών. Το Γραφείο λειτουργεί ως παράρτημα Άρτας της Περιφερειακής Ένωσης Β/Δ Ελλάδας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από εκπρόσωπο της Μητροπόλεως Πρεβέζης. Το Δήμο Άρτας εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Τρομπούκης και Γιώργος Αθανασούλας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας ο αντινομάρχης Νίκος Καλαμπόκης και ο Γενικός Διευθυντής Σωτήρης Νέσσερης ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Ελευθέριος Φλούδας, πρόεδρος της περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Ηπείρου και του Συλλόγου ΑΜΕΑ Άρτας και πολλά μέλη του Συλλόγου Τυφλών. Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Ηπείρου Τυφλών κ. Αλέξανδρος Κίγκας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στα εγκαίνια και ιδιαίτερα το Δήμο για την παραχώρηση του χώρου όπου στεγάζεται το γραφείο. Ο κ. Κίγκας κάλεσε όλα τα μέλη να προσπαθήσουν να κάνουν το γραφείο «δεύτερο τους σπίτι τους», τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα λυθούν τα προβλήματα. Το γραφείο θα είναι ανοιχτό όλες τις εργάσιμες μέρες και θα λειτουργεί από 9.00 – 13.00. Στην Άρτα ο Σύλλογος Τυφλών αριθμεί περίπου 30 μέλη αλλά όπως τόνισε ο πρόεδρος κ. Κίγκας δεν είναι μόνο αυτά. «Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά τα οποία δεν τα γνωρίζουμε γι’ αυτό θα κάνουμε έναν αγώνα για να μπορέσουμε να τα προσεγγίσουμε» τόνισε. Σε όλη την Ήπειρο υπάρχουν 450 μέλη εγγεγραμμένα, επί συνόλου περίπου 2.000 σε όλη τη ΒΔ Ελλάδα τα οποία καλύπτονται από το Σύλλογο. Ο αντιδήμαρχος Άρτας κ. Τρομπούκης συνεχάρη το Σύλλογο για την προσπάθεια που κάνει και για την πρωτοβουλία ίδρυσης του γραφείου στην Άρτα τονίζοντας ότι είναι ένα βήμα θετικό για την πόλη για να εξυπηρετηθούν τα προβλήματα των μελών. Τόνισε ότι ο Δήμος απ’ την πλευρά του έχει συμβάλει με την επισκευή και την παραχώρηση αυτού του χώρου και θα βοηθήσει όπου αλλού μπορεί. 
Πηγή Πληροφοριών: www.agoraartas.com

Ανάγνωση + Μαθηματικά + Παιχνίδια = Επιτυχία


Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να καταλάβουμε για τα παιδιά.  Όλοι όμως ξέρουμε ότι αγαπούν τα παιχνίδια.
Η ιστοσελίδα Fun4TheBrain προσφέρει στα παιδιά διασκεδαστικά παιχνίδια, παίζοντας τα οποία  παράλληλα μαθαίνουν.
Πρόκειται για ένα διαδραστικό και εκπαιδευτικό διαδικτυακό τόπο για παιδιά. Περιέχει μια ποικιλία από παιχνίδια με μαθηματικά, ανάγνωση (αγγλικά) και φυσικές επιστήμες. Τα παιχνίδια ανάγνωσης είναι πολύ καλά  για την επανάληψη λεξιλογίου, ενώ τα αντίστοιχα για τα μαθηματικά καλύπτουν θέματα πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασμού και διαιρέσεων. Επίσης, υπάρχουν παιχνίδια καθαρά για ψυχαγωγία του μαθητή.
Το περιεχόμενο των παραπάνω απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Οι απόκληροι της εκπαίδευσης (Μαθητική διαρροή και πρόωρη σχολική εγκατάλειψη σε Ελλάδα και Ευρώπη)



Κάθε φορά που οι εκπαιδευτικοί δείκτες επιχειρούν να αποτυπώσουν το φαινόμενο της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης, επανέρχεται στο προσκήνιο η ανεκπλήρωτη υπόσχεση της νεωτερικής παράδοσης για εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Κίνδυνος άσθματος για βρέφη που κολυμπούν σε πισίνες


Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που ξεκινούν το κολύμπι πριν την ηλικία των δύο ετών μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κοινών βρεφικών αναπνευστικών λοιμώξεων και ίσως άσθματος και αναπνευστικών αλλεργιών μετέπειτα στην ζωή τους.

Τα παιδιά που φροντίζουν παππούς και γιαγιά παχαίνουν περισσότερο

Όσα παιδιά περνάνε κατά τακτά χρονικά διαστήματα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Αυστραλία: Απαραίτητος ο θηλασμός για έξι μήνες

Η αυστραλιανή κυβέρνηση μελετά τρόπους για να υιοθετηθεί μια εθνική πολιτική θηλασμού των παιδιών, με στόχο οι μητέρες να τα θηλάζουν τουλάχιστον κατά τους πρώτους έξι μήνες από τη γέννησή τους.

Το απόλυτο σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού του παιδιού σας

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά κινούνται πολύ γρήγορα. Αν τα χάσετε από την προσοχή σας για ένα δευτερόλεπτο, τα έχετε χάσει και από το οπτικό σας πεδίο.
Το ISEKA είναι ρολόι αδιάβροχο με ειδικό κούμπωμα ασφαλείας, σας δίνει την επιλογή ορίου περιμέτρου ασφαλείας, δωρεάν χρήση σε όλο τον κόσμο, έχει εμβέλεια 400m και είναι ιδανικό για διακοπές, πάρκα, παιδικές χαρές, εμπορικά κέντρα, θάλασσα – παραλία, camping - ξενοδοχεία, πολυσύχναστους χώρους....Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Πηγή : Ασφαλή παιδιά…ήρεμοι γονείς!, Αγγελιοφόρος, 12/2/2010
 
Τα σχόλια δικά σας...

Κολλημένοι στο Facebook οι έφηβοι



Δημοφιλείς αποδεικνύονται οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, hi5) στους Ελληνες εφήβους, οι οποίοι, σε μεγάλο βαθμό, δείχνουν να γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν.
Όμως, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης μεταξύ των Ελλήνων γονέων. Αυτό είναι το συμπέρασμα από μία έρευνα που πραγματοποίησε η Microsoft σε 11 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας με συμμετοχή παιδιών και γονέων.

Με ζάρια και πιόνια κατά της... νέας γρίπης



Με έναν εναλλακτικό τρόπο νήπια και προνήπια μαθαίνουν πώς να προστατεύονται απέναντι στη νέα γρίπη.
Χρησιμοποιώντας παιδικούς κώδικες επικοινωνίας, παιδαγωγοί ενός ιδιωτικού παιδικού σταθμού στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης σχεδίασαν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που συνοψίζει τους βασικούς κανόνες υγιεινής και φροντίδας του σώματος, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς μαθητές σε ζητήματα αυξημένης προσοχής απέναντι στον ιό Η1Ν1.

Το ολοκαύτωμα των ανθρώπων με αναπηρία τα χρόνια του ναζισμού

Στην πραγματική ζωή, οι κυρίαρχες πολιτικές προθέσεις και συνακόλουθες επιλογές, εξωθούν την συντριπτική πλειοψηφία των ΑμεΑ στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό. Στην εικονική ζωή, τα κυρίαρχα τηλε-ΜΜΕ σε κάθε ευκαιρία ανακηρύσσουν μεμονωμένες περιπτώσεις ΑμεΑ ως ... ήρωες και παραδείγματα θέλησης.

Τεστ επάρκειας στους εκπαιδευτικούς.

Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών στη σχολική εκπαίδευση αλλά και στις καθηγητικές σχολές και στις σχολές δασκάλων και νηπιαγωγών είναι έτοιμο να ανακοινώσει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Παιδείας με νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή.

Σε κατάσταση νευρικού κλονισμού βρίσκονται χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιον από τους καταλόγους προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας καθώς όλα δείχνουν ότι ανατρέπεται το ισχύον καθεστώς διορισμών από φέτος με τη σημαντική μείωση των προσλήψεων και την επιστροφή στα 30άρια τμήματα στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

5 λόγοι για να ενσωματώσετε το διαδίκτυο στη διδασκαλία σας!

1. Υποστηρίζει τις δεξιότητες των μαθητών στην έρευνα και τον ηλεκτρονικό αλφαβητισμό.
2. Προσφέρει κοινό και κατ' επέκταση κίνητρο στους μαθητές για το γράψιμο.
3. Οι μαθητές μπορούν να οπτικοποιήσουν και να αποκτήσουν γνώσεις πέρα από τους τοίχους της σχολικής αίθουσας και της κοινότητάς τους.
4. Οι μαθητές αποκτούν δεξιότητες συνεργασίας παρόμοιες με αυτές που εφαρμόσουν στον πανεπιστημιακό και στον εργασιακό χώρο.
5. Προετοιμάζει τους μαθητές  για την παγκόσμια κοινωνία που ζούμε, παρέχοντάς τους πολυπολιτισμικές εμπειρίες και αλληλεπιδράσεις.

Εσείς χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο στην τάξη σας; Αν ναι, με  ποιον τρόπο;