Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Τι μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας αρνείται να φορέσει χειμωνιάτικα ρούχα.

Πολλοί άνθρωποι- παιδιά και ενήλικες- βρίσκουν τα χειμωνιάτικα ρούχα ενοχλητικά. Αλλά για τα άτομα με Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας (sensory processing issues) μπορεί να είναι πραγματική δοκιμασία. Τα παιδιά που έχουν υπερευαισθησία ή απτική αμυντικότητα, μπορει κυριολεκτικά να ουρλιάξουν αν βάλουν ρούχα που δεν τα αισθάνονται καλά. Τα ρούχα μπορεί να είναι πολύ στενά, πολύ ογκώδη, να τσιμπούν, να προκαλούν φαγούρα ή να είναι πολύ ζεστά. Και αυτό μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή ολόκληρης της οικογένειας πολύ δύσκολη. 

Μέρσι Ουζόρ:«Είμαι Ελληνίδα, δεν περίμενα πως θα μιλούσαν για μένα στη Βουλή»

Η 17χρονη Μέρσι Ουζόρ αποκαλύπτει στο ethnos.gr τα γεγονότα που σημάδεψαν την πιο ξεχωριστή εβδομάδα της ζωής της και το πώς αντέδρασε όταν συνειδητοποίησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόταν στο πρόσωπό της

Η επιβλητική κορμοστασιά και το αγέρωχο περπάτημά της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα προκάλεσε θαυμασμό και συγκίνηση στο πανελλήνιο. Έδωσε τροφή στα social media ενώ προκάλεσε κόντρες εντός της Βουλής μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι, ωστόσο, από διαφορετικό μετερίζι επαίνεσαν την παρουσία της σε μια Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Η Ελλάδα στην Ινδιανάπολη

Η αρχαία και η σύγχρονη Ελλάδα παρουσιάζονται μαζί μπροστά σε ένα ετερόκλητο κοινό επισκεπτών μιας φιλόδοξης έκθεσης στο Παιδικό Μουσείο της Ινδιανάπολης, στις ΗΠΑ. Το «Κ» ήταν εκεί.

«Μπαμπά, μπαμπά, να πάρουμε τον Δία στο σπίτι μας; Είναι πολύ ωραίος!» παρακαλούσε ένας πεντάχρονος τον γονιό του, μπροστά στο αντίγραφο του εντυπωσιακού αγάλματος του θεού του Ολύμπου, στο Παιδικό Μουσείο της Ινδιανάπολης. Μάταια προσπαθούσε ο πατέρας να εξηγήσει στον μικρό ότι το άγαλμα δεν τους ανήκει.

Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η πέμπτη δόση

Η καταβολή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21, από τον ΟΠΕΚΑ, προγραμματίζεται για τις 26 Νοεμβρίου (τα χρήματα καταβάλλονται μια μέρα νωρίτερα στα ΑΤΜ).

Να σημειωθεί, ότι όποιος αποκτήσει παιδί δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορεί να υποβάλει τροποποιητική.

Στην καρδιά του Αυτισμού

Πρόβα ιατρικής επίσκεψης αποτελεί η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, που απευθύνεται σε έφηβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και αποσκοπεί στην εξοικείωσή τους με τον χώρο του νοσοκομείου, τη διαδικασία των εξετάσεων και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Τέσσερις διαδεδομένοι μύθοι για την πειθαρχία

Ίσως ανήκετε στην κατηγορία των γονέων που πραγματικά πιστεύουν στην πειθαρχία ως βάση της σωστής διαπαιδαγώγησης. Ίσως πάλι πριν τα μικρά σας έρθουν στον κόσμο πιστεύατε πως θα τα μεγαλώνατε με πλήρη ελευθερία, όμως η πραγματικότητα της γονεϊκότητας σας άλλαξε γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν και επιδιώκουν τα παιδιά τους να ακούνε τις προτροπές τους. Και αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να μην παρασύρονται από μύθους για την πειθαρχία, οι οποίοι αντί να ενισχύουν καταλήγουν να βλάπτουν την προσωπικότητα των παιδιών τους.

Ενας στους επτά θανάτους παιδιών οφείλεται σε πνευμονία, γρίπη και άλλες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού

Παρά τη μεγάλη πτώση των ποσοστών παιδικής θνησιμότητας λόγω πνευμονίας, γρίπης και άλλων λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, αυτές οι ιατρικές καταστάσεις παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Μάλιστα, ένα στους επτά θανάτους παιδιών παγκοσμίως οφείλεται σε λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η κρυφή λαχτάρα των νέων γονιών για μια έξοδο στο σινεμά

«Παλιά υπήρχαν η γειτονιά, η οικογένεια. Η νέα μητέρα δεν έμενε μόνη της σε ένα διαμέρισμα για να μεγαλώσει το παιδί της». Ηταν Οκτώβριος του 2012 όταν η Καλλιόπη Χαραλάμπους- Κριέφ μας έλεγε τα παραπάνω στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τη λιγότερο φωτογενή πλευρά της μητρότητας («Ο κύκλος των νέων μαμάδων», περιοδικό «Κ», 7/10/12). Νέα μαμά κι εκείνη τότε, γελούσε με τον εαυτό της που αγωνιούσε για τον τοκετό. «Αυτός δεν είναι τίποτα σε σχέση με το μετά. Κανείς δεν σε προετοιμάζει γι’ αυτό, αντίθετα αποτελεί σχεδόν ταμπού να πεις ότι η εικόνα της τρισευτυχισμένης μαμάς με το μωρό στην αγκαλιά απέχει από την πραγματικότητα», έλεγαν οι μαμάδες, που είχαν βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς καθόλου προσωπικό χρόνο, να πρέπει να δίνουν λογαριασμό στον καθένα για το πώς χειρίζονται το καθετί σε σχέση με το παιδί, να υποδύονται καθημερινά τους υπερήρωες. «Ξέρεις πώς είναι να μην μπορείς να ολοκληρώσεις ούτε μία σκέψη;», έλεγαν χαρακτηριστικά.

«Μην ξεχάσεις το όνομά σου. Τα παιδιά του Άουσβιτς» : Η ιστορία των εγκλημάτων των Ναζί


Ο Alwin Meyer (Άλβιν Μέγιερ) ήταν μόλις 22 ετών το καλοκαίρι του 1972, όταν περνούσε πρώτη φορά τη βαριά σιδερένια πύλη του Άουσβιτς ορμώμενος από μια βαθιά εσωτερική ανάγκη να μάθει περισσότερα για το πρώην στρατόπεδο θανάτου και την ιστορία του.

Αυτό όμως που έμελλε να ανακαλύψει μιλώντας με πρώην κρατουμένους -την τραγική μοίρα των μικρών παιδιών και των βρεφών που βρήκαν το θάνατο εκεί- τον έκανε να θέλει να βρει τι απέγιναν όσα παιδιά επιβίωσαν από τη φρίκη του Άουσβιτς.

Ο γερμανός (μετέπειτα) συγγραφέας και δημοσιογράφος άρχισε μια μεγάλη και δύσκολη έρευνα για να φέρει στο φως την άγνωστη ιστορία των παιδιών του Άουσβιτς.

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές : Τυφλός οπαδός ζει το ματς δίπλα από το παρκέ

Σε μία πανέμορφη κίνηση προχώρησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αφού με την βοήθεια του συστήματος Braille, έδωσε την ευκαιρία σε έναν τυφλό φίλο της ομάδας να βρίσκεται στις θέσεις του παρκέ του ΟΑΚΑ και να «παρακολουθήσει» το παιχνίδι κόντρα στην Εφές.