Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Φτιάχνουμε και παίζουμε #LEGO Sudoku

Μία ακόμα όμορφη ιδέα από το ιστολόγιο "Frugal fun for boys and girls" που συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες: τα LEGO και τα sudoku. Εκτός από μία βάση, χρειαζόμαστε 36 κομμάτια lego (6 από 6 διαφορετικά χρώματα) και πολύ κέφι! Αναλυτικότερες οδηγίες, θα βρείτε εδω.

Εθνική Πύλη Αναπηρίας: Τι είναι και τι προφέρει σε 500.000 άτομα με ειδικές ανάγκες

Ξεκινά τη λειτουργία της η Εθνική Πύλη Αναπηρίας, μέσω του gov.gr. Την δημιουργία της είχαν εξαγγείλει οι υπουργοί Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης και Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να έχουν πρόσβαση πάνω από 500.000 άτομα με μόνιμη ή μερική αναπηρία. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου και μοναδικού, ψηφιακά προσβάσιμου, σημείου αναφοράς για τα θέματα αναπηρίας.

Εκπαιδευτική τηλεόραση για τους απόδημους Έλληνες - Ποια μαθήματα μπορούν να κάνουν

Την εκπαιδευτική τηλεόραση θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι Έλληνες του εξωτερικού ως συμπληρωματική μέθοδο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού. Το σχετικό πρωτόκολλο υπέγραψαν, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μ. Μακρή.

Πανελλαδικές 2023: Οδηγός υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές -14 σημεία προσοχής

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου έχουν οι υποψήφιοι/ες, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις (για το 90% ή 10% των θέσεων) για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023, προκειμένου να υποβάλουν τα δικαιολoγητικά τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους. Επίσης πρέπει να δηλώσουν την επιθυμία τους στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας μέσα στις προβλεπόμενες από αυτό προθεσμίες.

Χρώματα: Πώς επηρεάζουν τα μωρά

Τα χρώματα είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία μέσω των οποίων τα μωρά βιώνουν την αίσθηση της όρασης. Τα βοηθούν στο να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το περιβάλλον γύρω τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι οι χώροι και τα αντικείμενα που προορίζονται για βρέφη είναι συνήθως πολύχρωμα, φωτεινά και ζωντανά.

Γιατί δεν πρέπει να παίρνετε το κινητό του παιδιού ως τιμωρία

Οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως το κινητό τηλέφωνο, το τάμπλετ και ο φορητός υπολογιστής, μπορούν να προκαλέσουν αρκετή ανησυχία στους γονείς για το τι κάνουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο.

Μπορεί επίσης να ανησυχείτε για τον χρόνο που περνάει το παιδί σας μπροστά σε οθόνες. Μια λύση και στα δύο δράματα θα μπορούσε να είναι απλά να πάρετε το κινητό από τα χέρια του παιδιού και να το αναγκάσετε να διαβάσει ένα βιβλίο.

Έναρξη 1ου Παν- Πελοποννησιακού μαθητικού διαγωνισμού - θα αναδειχθούν 5 videos για την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία

Ξεκίνησε ο 1ος Παν-Πελοποννησιακός μαθητικός Διαγωνισμός! Πρόκειται για τον 1ο Διαγωνισμό των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχει σκοπό την ανάδειξη πέντε videos, με θέμα την προώθηση της άρσης των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στο εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Καταγγελία στο MEGA: Αποκλείστηκε από τις στρατιωτικές σχολές επειδή έχει δυσλεξία

Μητέρα κατήγγειλε στο MEGA πως η κόρη της δεν μπορεί να δηλώσει στο μηχανογραφικό της στρατιωτικές σχολές, επειδή είναι δυσλεκτική κι αυτό θεωρείται ως νοητική αναπηρία σύμφωνα με τον στρατό.

Μιλώντας στο MEGA η Ιωάννα Δούκα, μητέρα τριών παιδιών, έκανε λόγο για μία μεγάλη αδικία σε βάρος των δυσλεκτικών παιδιών.

Αναπηρία Όρασης ή Οπτική Αναπηρία: Ένα δίλλημα…που θέλει διευκρίνηση - Ποιός είναι ο ορθότερος όρος

«Άτομα με Αναπηρία Όρασης» ή «Αναπηρία Όρασης»; Ο ορθότερος όρος σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Αμβλιστροειδοπαθών (Π.Ε.Α.) είναι η «Οπτική Αναπηρία» καθώς μας αναγάγει στις βλάβες του οφθαλμού και του οπτικού μηχανισμού.

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την παιδική κακοποίηση στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”

Τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας μας. Η κακοποίησή τους αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, με άμεσες και μακροχρόνιες συνέπειες. H 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, ενάντια σε κάθε μορφής κακοποίηση, ευελπιστεί να αναδείξει τους τρόπους ανίχνευσης, αναγνώρισης και διαχείρισης του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης και να δώσει το μήνυμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του. Για το λόγο αυτό διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Πρακτικές γνώσεις για την ανίχνευση & τη διαχείρισή της», την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 10:00-16:30, στο αμφιθέατρο του ΓΝΘ Παπαγεωργίου.

Έξι Βιβλία που Εξιστορούν στα Παιδιά το 1922

Οι φανταστικές ιστορίες στις σελίδες των παιδικών βιβλίων είναι εύπλαστο υλικό. Όχι, δεν είναι εύκολο να αποκτήσουν σχήμα, όμως δίνουν στον συγγραφέα τους τη δυνατότητα να χτίζουν κόσμους από την αρχή. Τα παιδικά βιβλία που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα, από την άλλη, υπόκεινται στον νόμο της… βαρύτητας. Τα ιστορικά γεγονότα είναι αδιαπραγμάτευτα, τετελεσμένα, καταγεγραμμένα.