Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Οι νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών

Η ανάδειξη των νικητών των τελικών του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και η παρουσίαση πρωτοπόρων μεθόδων διδασκαλίας που έχουν αναπτύξει έλληνες εκπαιδευτικοί, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Φόρουμ Συνεργάτες στη Μάθηση 2012 με θέμα «Οι Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση: Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί και Σχολεία».

Προβολή: Jeffrey Kluger "The sibling bond"



Επιμορφωτική εκδήλωση για την Παιδική Βία και Εγκληματικότητα

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών - Τμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College και ο Iανός, διοργανώνoυν Ανοιχτή Διάλεξη με θέμα «Παιδική Βία & Εγκληματικότητα», την Πέμπτη 15 Μαρτίου, (17:00 - 19:00 μ.μ.), στο Cafe του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα).

Διαδικτυακός οδηγός για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Η ανάγκη για την δημιουργία του Panepistimia-edu.gr γεννήθηκε από την πεποίθηση πως η ελληνική σχολική κοινότητα και γενικότερα η ελληνική νεολαία κρύβει μια ανεξάντλητη πηγή δημιουργικότητας, χαρισματικότητας, ταλέντου και ευφυίας η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη.

Ημερίδα: «Σχολικός εκφοβισμός και Διάταραχές Αυτιστικού Φάσματος».

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα τη 1 Απριλίου 2012, ημέρα Κυριακή, με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός και Διάταραχές Αυτιστικού Φάσματος».

Σας αγχώνουν τα μαθηματικά; Η νευροανάδραση σας δίνει τη λύση!

Το άγχος των μαθηματικών απασχολεί σχεδόν το μισό μαθητικό πληθυσμό, σε βαθμό που να καθιστά την επιστήμη εχθρό, καθώς η συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση τους συνοδεύει σε όλη την σχολική τους σταδιοδρομία, σε καθημερινή βάση, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Πρωτοβουλία για Διεθνές Ινστιντούτο εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας

Η επαφή με την ελληνική γλώσσα για τα παιδιά των μεταναστών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί μια Οδύσσεια. Όπως ακριβώς η ζωή των γονέων τους. Ειδικά οι πρώτες φουρνιές μεταναστών στη δεκαετία του ’60 είχαν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολότερες συνθήκες.

Υγιεινή διατροφή για παιδιά

Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους για ανάπτυξη και υγεία.

Επαναλειτουργία της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης - Ημερίδα, 16.3.2012

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ο.Μ.Ε.Ρ. Θεσσαλονίκης έχει ανασυγκροτηθεί με τις εκλογές στις 3/12/2011, μετά από δύο χρόνια αναστολής. Η Ο.Μ.Ε.Ρ. (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής – www.omep.gr) είναι μία επιστημονική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε εβδομήντα χώρες. Στόχος της είναι να προασπίζεται το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, γι’ αυτό και απευθύνεται σε κάθε ενήλικο άτομο που ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση και τη φροντίδα των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Βραζιλία: Ο Ρομάριο βάζει «γκολ» για τα δικαιώματα των παιδιών

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ρομάριο, ο οποίος σήμερα είναι ομοσπονδιακός βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βραζιλίας υποστηρίζει ένθερμα τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων και πολιτικών δράσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρίες, καθώς μία από τις κόρες του πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν.

Ιστοσελίδα: eva-edu.gr

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα είναι η eva-edu.gr. Όπως σημειώνει η δημιουργός της:
Η δημιουργία της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως έναυσμα την διάθεση της μητέρας της Εύας, να μοιραστεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας,- με γονείς και εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν μαθητές.

Ψάξε να βρεις τη ζωή στη θάλασσα και το δάσος

Δάσος

Τα Σάββατα, από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο, στο Μουσείο ζωντανεύουν τα ζώα του Δάσους. Παιδιά και γονείς γίνονται δασοφύλακες και ξυλοκόποι, αναζητούν τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, παίζουν με ήχους και χρώματα, κατασκευάζουν το δικό τους ζωάκι.