Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μαρούσι: Ενημέρωση των μαθητών για τον καρκίνο του δέρματος


Αρχίζει από σήμερα στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Αμαρουσίου η εφαρμογή του προγράμματος ενημέρωσης για την ηλιοπροστασία και πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, το πρόγραμμα της ηλιοπροστασίας, που εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της πόλης, ξεκίνησε σήμερα το πρωΐ, από το 8ο Γυμνάσιο και το 9ο Λύκειο Αμαρουσίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Απριλίου. Σε αυτό το διάστημα, οι μαθητές όλων των σχολείων θα ενημερωθούν για τις συνέπειες από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προφυλάσσονται από τις υπεριώδεις ηλιακές ακτίνες ώστε να προλάβουν τον καρκίνο του δέρματος.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ηλιοπροστασίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Βρισκόμαστε στο πλευρό της νέας γενιάς υλοποιώντας μια σειρά από προγράμματα αγωγής και πρόληψης της υγείας στους μαθητές όλων των σχολείων της πόλης μας. Ένα από αυτά είναι και το πρόγραμμα ενημέρωσης για την ηλιοπροστασία και την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Οταν πρόκειται για τη νέα γενιά, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Πρέπει διαρκώς να δίνουμε στα παιδιά και στους νέους της πόλης μας πολύτιμα εφόδια ώστε να μάθουν από νωρίς να προφυλάσσονται και να «θωρακίζουν» την υγεία τους. Ολοι γνωρίζουμε ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η ενημέρωση».

Υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πρόληψης του Δήμου Αμαρουσίου.

«Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει η Δημοτική Αρχή με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Μέσα από τις ομιλίες των γιατρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς θα προφυλαχθούν από την επικίνδυνη ακτινοβολία, ενώ σε όλα τα παιδιά θα μοιραστεί σχετικό ενημερωτικό υλικό» επισημαίνει ο κ. Πουλόπουλος, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης.

Στο πρόγραμμα ηλιοπροστασίας συμμετέχουν οι γιατροί Μ. Μιχελλάκης, Ν. Παρτσινέβελος, Κ. Νταλούκας, Χ. Τρασιάς, Εμ. Παπαδάκης, Κ. Μάκος και Χ. Τζερμιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου