Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Φιλανθρωπική εκδήλωση "Μαζί για το Παιδί"


Μία ανεπανάληπτη παράσταση για ένα μεγάλο φιλανθρωπικό σκοπό που θα μαγέψει και θα ενθουσιάσει όλους εκείνους που θα έχουν την τύχη να την παρακολουθήσουν υπόσχεται το μπαλέτο Bejart Ballet Lausanne, το οποίο έρχεται στην Αθήνα για δύο μοναδικές βραδιές χορού και μουσικής. Ετσι, στις 27 και 28 Μαρτίου, το θέατρο Badminton θα φιλοξενήσει την τελευταία χορογραφική δουλειά του αξέχαστου και αξεπέραστου Maurice Bejart, με τίτλο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Λεπτά», για τους σκοπούς της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί».

Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα από το χορό και τη μουσική των J. Strauss, P.I Tchaikovsky, W. A. Mozart, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων δημιουργών. Μία μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας οδηγήσει σε ξένους τόπους και θα μας γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, μέσα από τη ματιά ενός νεαρού ταξιδιώτη που ανακαλύπτει τον κόσμο, προσπαθώντας να αποφύγει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Οσο για τον Maurice Bejart (1927- 2007) ήταν από εκείνους που άνοιξαν τον χορό στο μεγάλο κοινό συνδέοντάς τον με τη ζωή, για να τον αναδείξει σε κατ' εξοχήν τέχνη του εικοστού αιώνα. Πληθωρικός και πολυεπίπεδος δημιουργός, με περισσότερα από 250 μπαλέτα σε μισό αιώνα, αλλά και δάσκαλος πάνω απ’ όλα, αγάπησε τον χορευτή και τον αναγνώριζε ως «πηγή έμπνευσης και συν-δημιουργό».

Ηδη από τη δεκαετία του '60 ο Μωρίς Μπεζάρ είχε αναγάγει το χορό σε λαϊκό θέαμα, ενώ χωρίς να απορρίπτει το κλασικό λεξιλόγιο επέλεγε πάντοτε θέματα και συνεργασίες μακριά από παρωχημένα σύμβολα και συμβατικές λύσεις. Παράλληλα, κατάφερνε να μεταφέρει στοιχεία από την παραδοσιακή σκηνή σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους και να προσεγγίζει με άνεση ένα νέο κοινό.

Η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, που συνεργάζονται από το 1996, για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, το παιδί σε ανάγκη. Τα μέλη της Ενωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν περισσότερα από 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες, προσφέροντάς τους καλύτερες συνθήκες ζωής και ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου