Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

«Μπορώ και χωρίς τα μπρατσάκια μου»


Ετσι τιτλοφορείται το πρωτότυπο πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης κολύμβησης, που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης και θα εφαρμόζεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας. Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθούν το Μάιο.

«Μόλις η εφαρμογή του προγράμματος λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, θα έρθουμε σε συνεννόηση με την πρωτοβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να καταρτίσουμε πρόγραμμα για τα σχολεία που το επιθυμούν. Αρχικά κι ενώ βρισκόμαστε σε πιλοτικό στάδιο θα απευθυνθούμε σε παιδάκια της Τούμπας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Υπολογίζουμε ότι φέτος θα εξυπηρετηθούν περισσότερα από 3.000 παιδιά», εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης.

Το πρόγραμμα «Μπορώ και χωρίς τα μπρατσάκια μου» ολοκληρώνεται σ' έναν κύκλο πέντε δωρεάν μαθημάτων κολύμβησης και απευθύνεται σε μαθητές των γ', δ΄, ε' και στ' τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Οι τιμές
Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί επίσης και το θέμα ορισμένων προσφορών που θα γίνονται -εφόσον εγκριθούν- στους χρήστες του Κολυμβητηρίου. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται το κοινό με 45 ευρώ να μπορεί να βγάζει κάρτα, η οποία θα ισχύει για 25 παρουσίες σε διάστημα έξι μηνών. Για το τμήμα ενηλίκων εκμάθησης και υδρογυμναστικής, το κόστος ανέρχεται σε 35 ευρώ για 12 παρουσίες σε διάστημα 12 μηνών (με εγγραφή 10 ευρώ). Για το παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης το κόστος ανέρχεται σε 20 ευρώ για 12 παρουσίες μέσα σε δύο μήνες (εγγραφή 10 ευρώ). Τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% αθλούνται δωρεάν, ενώ για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών το κόστος εγγραφής είναι 10 ευρώ και έχουν έκπτωση 50% στην ελεύθερη κολύμβηση και στα προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου