Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Γυναίκα έφτιαξε κατασκήνωση με άλογα για παιδιά με καρκίνο

Όταν η Molly Reeser ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, έπιασε δουλειά σε μια φάρμα εκτροφής αλόγων για να μπορεί πληρώνει τα δίδακτρα της. Εκεί γνώρισε ένα 10χρονο κορίτσι που έπασχε από καρκίνο, την Casey, και επειδή και οι δύο ήταν λάτρεις των ζώων, έγιναν γρήγοροι φίλες, διαβάζουμε στο Upworthy.

Δύο χρόνια αργότερα, η Casey πέθανε. «Όλοι οι εργαζόμενοι ήθελαν να κάνουν κάτι για να τιμήσουν τη μνήμη της», θυμάται η Molly. «Είδα από πρώτο χέρι πώς τα άλογα βοήθησαν την Casey και την οικογένειά της να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και ήξερα ότι υπάρχουν και άλλες οικογένειες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν»

Ζήτησε από τους ιδιοκτήτες της φάρμας να την αφήσουν να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση. Ήθελε να φέρει παιδιά με καρκίνο στο αγρόκτημα για να απολαύσουν τα ζώα και το γαλήνιο περιβάλλον. Συμφώνησαν, και με τη βοήθεια των στενότερων φίλων της δημιούργησε το πρώτο της Camp Casey. Εργάστηκε με το τοπικό νοσοκομείο όπου η Casey ήταν ασθενής και κάλεσε 20 παιδιά, τα αδέλφια τους και τους γονείς τους.

Η εκδήλωση σημείωσε τεράστια επιτυχία και ενώ αρχικά προοριζόταν να είναι μεμονωμένο γεγονός, η Molly είχε άλλα σχέδια. Μια εβδομάδα μετά την εκδήλωση, έλαβε ένα γράμμα από ένα πεντάχρονο αγόρι που είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και της είπε ότι ήταν «η καλύτερη μέρα της ζωής του».

«Ήξερα ότι έπρεπε να το επαναλάβουμε» λέει. Και το έκαναν. Κάθε μήνα για τα επόμενα χρόνια, διοργάνωναν Camp Casey και το 2010, το Camp Casey έγινε μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
Το camp εξυπηρετεί 1500 παιδιά κάτω των 18 ετών κάθε χρόνο. «Η οργάνωση έχει αλλάξει αρκετά από τότε που ξεκινήσαμε», λέει η Molly. «Τρέχουμε τέσσερα δωρεάν προγράμματα που προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά με καρκίνο, και άλλες νόσους. Η ομάδα των εθελοντών παρέχει υπηρεσίες όπως βόλτες με τα άλογα, μαθήματα περιποίησης, παιχνίδια, χειροτεχνίες, μουσική, μαγειρική και πολλά άλλα.»

Το Camp Casey συνεργάζεται και με άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. «Ο τελικός στόχος του camp είναι να προσφέρει δωρεάν προγράμματα όλο το χρόνο», λέει η Molly.
«Συνεργαζόμαστε ενεργά με την Buffalo Soldiers Heritage Association και τoν δήμο του Ντιτρόιτ για να δημιουργήσουμε μια εσωτερική αρένα ιππασίας που θα μας επιτρέπει να φτιάχνουμε προγράμματα όλο το χρόνο και για τους δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.»

Πηγή: Lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου