Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Bookshare, η μεγαλύτερη προσβάσιμη διαδικτυακή βιβλιοθήκη για τους αναγνώστες με αναπηρία

Το Bookshare είναι η σημαντικότερη διαδικτυακή βιβλιοθήκη για τους ανθρώπους με αναπηρία. Εξυπηρετεί αναγνώστες με πρόβλημα όρασης, δυσλεξία, εγκεφαλική παράλυση, μαθησιακές δυσκολίες, κ.λπ. Οι αναγνώστες έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000.000 τίτλους σε αρκετές γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ρωσικά, τα αραβικά, τα σουηδικά, όχι όμως ακόμα τα ελληνικά. Το Bookshare μετρά πάνω από 350.000 εγγεγραμμένα μέλη διεθνώς και πάνω από 500 συνεργαζόμενους εκδότες. 

Τα μέλη του Bookshare μπορούν να κατεβάσουν έως και 100 βιβλία το μήνα με ετήσια συνδρομή 50 δολάρια ΗΠΑ. Τα βιβλία διατίθενται σε πολλές μορφές, όπως Word, EPUB, brf, DAISY και Audio, ώστε να μπορούν οι αναγνώστες να διαβάζουν τα βιβλία τους στη συσκευή που επιθυμούν π.χ. στον υπολογιστή τους μέσω περιηγητή ιστού, σε έξυπνα κινητά ή tablet. Αρκετά μέλη με πρόβλημα όρασης χρησιμοποιούν την εφαρμογή Voice Dream Reader στο iOS, προκειμένου να κατεβάσουν και να διαβάσουν τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν. 

Οι συλλογές του Bookshare περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - σχολικά βιβλία, πανεπιστημιακά συγγράμματα, περιοδικά και παγκόσμια λογοτεχνία. 

Για να εγγραφείτε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Bookshare, επιλέξτε Sign Up Today και μετά τύπο συνδρομής Individual (ατομική). 
Για να γίνετε μέλος του Bookshare, πρέπει να βεβαιώσει την αναπηρία ένας επαγγελματίας υγείας, συμπληρώνοντας το έντυπο που παρέχεται στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης. 

Ακολουθήστε τις οδηγίες της ιστοσελίδας για την υποβολή του εντύπου.

Πηγή: Facebook - Assistive Technology Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου