Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση: Γνωρίστε τη Δρα Irit Rogoff

H Δρ. Irit Rogoff, καθηγήτρια στο τμήμα Visual Culture του Goldsmiths College, University of London, έρχεται στην Αθήνα για να παραδώσει διάλεξη σε σχέση με τις σύγχρονες μορφές συμμετοχής του κοινού σε εικαστικά περιβάλλοντα.
Η Δρ. Irit Rogoff έρχεται στην Αθήνα για να συνομιλήσει με καλλιτέχνες, κριτικούς τέχνης και το ευρύτερο κοινό για το τι σημαίνει η συμμετοχή μας σήμερα στον πολιτισμό και τις τέχνες και πόσο επηρεάζουμε τη διαμόρφωσή τους.

Ανακαλύπτουμε άραγε νέους τρόπους συμμετοχής στους τόπους της σύγχρονης τέχνης; Σε πόσο μεγάλο βαθμό έννοιες όπως τέχνη, έκθεση, κοινό αδυνατούν να συλλάβουν τις επείγουσες δυναμικές στον διευρυνόμενο χώρο της τέχνης;

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

H Δρ. Irit Rogoff είναι θεωρητικός, επιμελήτρια και συγγραφέας, το έργο της οποίας διερευνά τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις πρακτικές της κριτικής, της πολιτικής και της σύγχρονης τέχνης.
Οι μελέτες της περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα: «Museum Culture» (1997), «Terra Infirma – Geography's Visual Culture» (2001), ενώ στο επιμελητικό έργο της συγκαταλέγονται τα: «De-Regulation with the work of Kutlug Ataman (2005-8)», «ACADEMY» (2006), «Summit – Non Aligned Initiatives in education Culture» (2007).

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και του British Council και γίνεται με αφορμή την έκθεση «Τhe R3turn Call: Singularities in Transit» που επιμελείται η Ελένη Γαρουφαλιά.

Η έκθεση «Τhe R3turn Call: Singularities in Transit» φιλοξενείται στη γκαλερί QBox, από 20 Ιανουαρίου–5 Μαρτίου 2011. Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση τριών καλλιτεχνών που παρουσιάζει έργα πρωτότυπα και πραγματεύεται το μεταβατικό στάδιο της αναμονής σε χώρους τακτικής επισκεψιμότητας, όπως αεροδρόμια, σταθμοί τρένων, πολυκαταστήματα, τράπεζες κ.α. Περισσότερες πληροφορίες: www.qbox.gr

Πότε: Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, 7 μ.μ. 
Πού: Βρετανική Σχολή Αθηνών, Σουηδίας 52, Κολωνάκι, 106 76 Αθήνα 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Βρετανική Σχολή Αθηνών 210 729 2146
Βιολέττα Πετρίδου 210 369 2336

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου