Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ημερίδα: «Ο ρόλος της οικογένειας και του νέου σχολείου στην εκπαίδευση των κωφών παιδιών»

«Τα δικά μου λόγια/ Έχουν κάτι απ’ το κύμα που παλεύει/ Δες τα χέρια μου πως κάνουν/ Δες ψηλά τις λέξεις φτάνουν/ Τα δικά μου λόγια/ Δες τα χέρια μου πως μπλέκουν/ Νήμα σκέψεις πως τα πλέκουν/ Τα δικά μου λόγια/ Λόγια της σιωπής.»
(από το τραγούδι της ταινίας «Λόγια της σιωπής» της Λουκίας Ρικάκη (στίχοι Γιώτα Βασιλακοπούλου).

Ο Σύλλογος Κωφών Ν. Ρεθύμνου διοργανώνει άλλη μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική ημερίδα το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο «Σπίτι του Πολιτισμού» από τις 18-21.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου.

Τα θέματα της ημερίδας είναι ενδιαφέροντα καθώς οι ομιλητές είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους.

«Ο ρόλος και η συμβολή της οικογένειας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των ατόμων με αναπηρία (Κωφών) από την κυρία Μαρία Αρχοντάκη, κοινωνική λειτουργό, πρώην αντινομάρχη.
Σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης παιδιών με αναπηρία στα πλαίσια του νέου σχολείου από τον κ. Νίκο Νικολούλη επιστημονικό συνεργάτη της υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου.

«Οι κωφοί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» από την κυρία Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, επίκουρο καθηγήτρια βιολογίας στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο τέλος της ημερίδας ο καθηγητής κ. Κωστής Ηλ. Παπαδάκης θα κάνει την επίσημη παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τα πρακτικά της ημερίδας που είχε οργανώσει ο Σύλλογος το 2009 γιορτάζοντας τα 20 χρόνια ζωής και δημιουργικής πορείας του. Θ’ ακολουθήσει η απονομή τιμητικών πλακετών. Τα θέματα της ημερίδας ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους φοιτητές και όσους ασχολούνται με την ειδική αγωγή αλλά και τις οικογένειες των κωφών και των ΑμεΑ, οι οποίοι πρέπει να την παρακολουθήσουν.

Πηγή:  Ρεθεμνιώτικα νέα via noimatiki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου