Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ετοιμοι για Παιχνίδι - Ωρα για Φαγητό

Ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος έχει δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο ενημερωτικό φυλλάδιο με πρακτικές ιδέες και προτάσεις, το Ετοιμοι για Παιχνίδι - Ωρα για Φαγητό.

Ο ίδιος ο φορέας το συστήνει ως εξης:

"To φυλλάδιο αυτό είναι γεμάτο ιδέες, μερικές από τι οποίες ίσως σας φανούν χρήσιμες και άλλες όχι. Αυτός είναι και ο σκοπός μας - δε θέλουμε να νομίζετε ότι πρέπει να δοκιμάσετε όλα όσα σας προτείνουμε. Ίσως σε ορισμένα σημεία σας φανεί ότι όσα λέμε είναι λίγο υπερβολικά. Ίσως πάλι αισθάνεοτε ότι αυτή τη οτιγμή δεν μπορείτε να γίνετε η τέλεια μητέρα ή ο τέλειος πατέρας που θα επιθυμούσατε και όσα διαβάσετε να σας κάνουν να νομίζετε ότι έχετε αποτύχει οτο ρόλο σας.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θυμηθείτε ότι κανένας γονέας δε χρειάζεται να είναι τέλειος - απλώς "όσο το δυνατό καλύτερος", και επίσης ότι εσείς γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από τον καθένα.

Αν το φυλλάδιο αυτό σας δώσει νέες ιδέες, ίσως να θελήσετε να σημειώσετε κάπου τα βασικά σημεία που θέλετε να θυμάοτε ή κάποιες πρακτικές ιδέες που θέλετε να δοκιμάσετε.
To πιο σημαντικό πράγμα για σας και το παιδί σας είναι να τα ττηγαίνετε καλά και να τρώει με ευχαρίοτηση το φαγητό του. Είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη βρει λύσεις για το πρόβλημα του φαγητού που δεν αναφέρονται εδώ. Αυτός δεν είναι λόγος να μη συνεχίσετε να τις εφαρμόζετε, αν βρίσκετε ότι φέρνουν αποτέλεσμα."

Αξίζει να το έχετε υπόψη σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου