Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ενας θησαυρός ανάγνωσης

«Μερικές φορές, μ’ αυτά που μας συμβαίνουν, δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε. Η Στέλλα και ο Στέφανος, τα μοναδικά αδέλφια της χώρας με απίθανες μαγικές δυνάμεις, επιλέγουν να γελάσουν! Ακόμα και τώρα που φτάνουν στην κατασκήνωση του Χρυσού Βουνού και καταλαβαίνουν πως κάτι πάει στραβά. Ιπτάμενοι πειρατές, διαστημικές νεράιδες, μαγικά ηφαίστεια, μυστηριώδη γράμματα, κρουαζιέρες στην Αφρική, πριγκίπισσες και δράκοι, ένα βουνό που κινδυνεύει, μαγεμένες αρκούδες, ανεξήγητες πυρκαγιές, ένας τρομακτικός αόρατος τοξότης που τους κυνηγάει... Η κατασκήνωση είναι πραγματικά παράξενη! Και κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό...».
Μα τι συμβαίνει πια σ’ αυτό το «Χρυσό Βουνό»; Θα βρουν όλα τα κρυμμένα στοιχεία; Τι θα γίνει με το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού; Θα καταφέρουν οι «Στε» να σώσουν το Χρυσό Βουνό και όλες τις αρκούδες που κινδυνεύουν;

« (...) Η αρκούδα τούς πλησίασε κι άλλο και κούνησε το πόδι της απότομα. Αρχισε να ουρλιάζει και να χτυπάει το στήθος της. (Περίεργη συμπεριφορά για αρκούδα, θα σκεφτόταν κάποιος βιολόγος.) Τώρα απείχε μόλις μισό μέτρο από τα παιδιά, τα οποία δεν μπορούσαν να κουνηθούν καθόλου. Τους κούνησε λοιπόν η αρκούδα. Ή, για να το πούμε καλύτερα, τούς έσπρωξε, πετώντας τους μακριά. Με το μπροστινό της πόδι χτυπούσε μια το στήθος της, στο μέρος της καρδιάς, και μια την οροφή της σπηλιάς. Λίγο ακόμα και θα την γκρέμιζε. Τα δυο παιδιά κουλουριάστηκαν σε μια γωνιά και περίμεναν να τελειώσει η αρκούδα την περίεργη τελετουργία της. "Τι κάνει;" ρώτησε ο Στέ- φανος, που φοβόταν. Η Στέλλα τού έσφιξε το χέρι και, για να τον κάνει να ξεχαστεί, άρχισε να του λέει πληροφορίες που είχε διαβάσει στο Ιντερνετ για τις αρκούδες – όχι τις μαγεμένες αλλά τις κανονικές, αυτές που φεύγουν αμέσως μόλις δουν ανθρώπους».

Το βιβλίο του Αρη Δημοδίκη –με τη συνεργασία του Αρκτουρου– είναι μια φανταστική ιστορία «για μικρά και μεγάλα παιδιά, η οποία μας μαθαίνει πως οι πιο πολύτιμοι θησαυροί είναι αυτοί που κρύβονται ήδη μέσα μας».

Αρης Δημοκίδης, «Το χρυσό βουνό» εκδόσεις Μεταίχμιο, 200 σελ., 9,71

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου