Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Νέα ζωή δίνει η τεχνολογία σε κλασσικά παιχνίδια

Η τεχνολογία αιχμής κατάφερε να εμφυσήσει νέα ζωή σε κλασσικά παιχνίδια, όπως η Barbie και ο Μίκι Μάους, σύμφωνα με τους κατασκευαστές παιχνιδιών.

Ο συνδυασμός υψηλής τεχνολογίας και κλασσικών παιχνιδιών αποτελεί το κεντρικό θέμα της ετήσιας έκθεσης παιχνιδιού της Νέας Υόρκης. Ο Νταϊάνα Νταν-Γκρέιβς λέει ότι η υιοθέτηση τεχνολογίας αιχμής στα παιχνίδια είναι αναγκαία για την αναζωογόνησή τους. «Το διασκεδαστικό με την τεχνολογία είναι ότι τα παιδιά δεν την παρατηρούν καν. Η τεχνολογία βελτιώνει την εμπειρία τους με τα παιχνίδια και παραμένει διασκεδαστική», λέει η κ. Νταν-Γκρέιβς, της εταιρίας Mattel.
Η εταιρία εγκαινιάζει τώρα την πρώτη σειρά παιχνιδιών, που θα συνδυάζονται με «έξυπνα» τηλέφωνα και θα είναι βασισμένα στη δημοφιλή εφαρμογή Angry Birds. «Επιλέξαμε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και τη μετατρέψαμε σε επιτραπέζιο παιχνίδι. Πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο στη βιομηχανία του παιχνιδιού. Γνωρίζουμε πως η τεχνολογία έχει εισχωρήσει στις ζωές μας και αυτή είναι μία τάση που θα γίνει ακόμη πιο κοινή στο μέλλον μας. Το παιχνίδι μας ενθαρρύνει τον κόσμο να παίξει μεταξύ του και όχι με το τηλέφωνό του», λέει η Ρέιτσελ Κούπερ, υπεύθυνη επικοινωνίας του ομίλου Mattel.

Αλλα τέτοια παιχνίδια είναι ιπτάμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που μπορεί να οδηγηθεί μέσω iPhone, αυτοκίνητο-παιχνίδι με τεχνολογία βίντεο που επιτρέπει στα παιδιά να βλέπουν από τη σκοπιά του οδηγού, αλλά και κούκλα Ken της σειράς Barbie, που μαγνητοφωνεί μηνύματα και τα αναπαράγει με τη φωνή του ήρωα της Barbie.

Οι δημοφιλείς κινηματογραφικές ταινίες έχουν και αυτές σημαντικό αντίκτυπο στο χώρο του παιχνιδιού, με τη Lego να εκμεταλλεύεται ταινίες όπως οι Cars2, Harry Poter και «Πειρατές της Καραϊβικής» για νέες σειρές των δημοφιλών προϊόντων Lego.

Πηγή: www.kathimerini.gr με στοιχεία από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου