Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ελληνικό Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας 2010

Το σύνθημα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Απριλίου 2010 στο Goethe-Institut Θεσσαλονίκης είναι: 

«Καλό ταξίδι με τα γερμανικά στην Ευρώπη – Τα γερμανικά στη συναυλία της ευρωπαϊκής πολυγλωσσίας»
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 16 Απρίλιου 2010, ώρα 6.00 μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Goethe-Institut Θεσσαλονίκης.

Θα παρουσιαστούν πάνω από 50 εισηγήσεις σε 5 διαφορετικές ενότητες:
Ενότητα 1: Κατάκτηση της πολυγλωσσίας μέσα από τα γερμανικά; 
Ενότητα 2: Μαθητικά κίνητρα και δυσκολίες μέσα στην τάξη 
Ενότητα 3: Εξετάσεις και σχετική προετοιμασία 
Ενότητα 4: Νέες τεχνολογίες 
Ενότητα 5: Πρότζεκτ

Θέμα της εισαγωγικής ομιλίας με εισηγητή τον καθηγητή Wolfgang Ehlich κατά την έναρξη του Συνεδρίου στις 6.15 μμ θα είναι η: «Παρουσίαση της πολυγλωσσίας για την Ευρώπη - από τις διακηρύξεις στην πράξη».
Μετά την υποδοχή θα ακολουθήσει στις 8.00 μμ η ανάγνωση έργου και συζήτηση με τον συγγραφέα José Oliver „Το ανδαλουσιανό μου χωριό στο Μέλανα Δρυμό“ σε κείμενα, ποίηση και τραγούδι του ιδίου.
Το «Ελληνικό Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας» είναι μια εξαιρετική δυνατότητα ενημέρωσης γύρω από τις τρέχουσες τάσεις στον κλάδο των Γερμανικών ως Ξένης Γλώσσας, ενεργούς συμμετοχής και γνωριμίας με τα πιο πρόσφατα διδακτικά βιβλία και άλλο εκπαιδευτικό υλικό. Στο πλαίσιο της έκθεσης διδακτικών βιβλίων και μέσα από παρουσιάσεις των εκδοτικών οίκων, οι συμμετέχοντες μπορούν παράλληλα να ενημερωθούν για το καινούριο διδακτικό υλικό και τις νέες κυκλοφορίες που αφορούν τον κλάδο των Γερμανικών ως Ξένης Γλώσσας. 
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου