Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Γιορτή κόμικς στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Ένα τριήμερο αφιερωμένο στα κόμικς πρόκειται να διοργανωθεί στις 16-17 και 18 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα στο πλαίσιο της 5ης Comicdom Con Athens 2010.
Πρόκειται για μια γιορτή της τέχνης της εικονογράφησης με σχεδιαστικά happenings, προβολές, εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της δημιουργίας κόμικς, bazaar ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιρειών καθώς και την απονομή των Comicdom Awards, των μοναδικών βραβείων κόμικς για Έλληνες δημιουργούς.
Η ιστορία διάσημων αμερικανικών comics ξετυλίγεται μέσα από έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan”, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του είδους με τη συμμετοχή σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Neal Adams, Carl Barks, Milton Caniff, Howard Chaykin, Winsor McCay, Todd McFarlane, Roy Thomas, Art Spiegelman, Walt Kelly κ.α.
Διεθνείς προσκεκλημένοι θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου στην εκδήλωση, υπογράφοντας δουλειές τους, σχεδιάζοντας για το κοινό, συμμετέχοντας σε συζητήσεις και παραδίδοντας μαθήματα σεναρίου και εικονογράφησης. Ανάμεσά τους, αξίζει να αναφέρουμε το βετεράνο σχεδιαστή John Romita, τον συγγραφέα Mike Carey, τον καλλιτέχνη D’ Israeli και τον «δάσκαλο» των σκοτεινών ιστοριών κόμικς, Kyle Hotz.
Πασίγνωστοι ήρωες, από τον Μίκυ Μάους, τον Ντικ Τρέϊσι και τον πρίγκιπα Βάλιαντ, έως τον Κόναν και τον Σπάϊντερμαν, ζωντανεύουν μέσα από τα τριάντα ένα πρωτότυπα έργα που θα στολίσουν τους τοίχους της γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Η έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan” διοργανώνεται από την Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Billy Ireland Cartoon Library and Museum του Ohio State University. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Απριλίου 2010, πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2010.
Παράλληλα, και μετά την αντίστοιχη περσινή επιτυχία του σεμιναρίου εξοικείωσης των παιδιών με τα κόμικς μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, το Comicdom Con Athens, εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά του ένα workshop για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά δημοτικού.
Πληροφορίες: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Για περισσότερες λεπτομέρειες πληκτρολογήστε: www.comicdom-con.gr. H είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 15 Μαΐου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου