Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Φυλάκιση 10 μηνών στη μητέρα που εφάρμοζε κατ' οίκον εκπαίδευση

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η μητέρα, που είχε αποφασίσει να εφαρμόζει κατ' οίκον εκπαίδευση. Το αδίκημα που της καταλόγιζε το Γ' Αυτόφωρο Μονομελές είναι το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ενώ της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια της 10χρονης κόρης της.

«Η απόφαση για την επιμέλεια του τέκνου της είχε γνωστοποιηθεί από τον πατέρα μέσω email και η κατηγορούμενη φρόντισε να απομακρυνθεί από περιοχές όπου θα μπορούσαν να την εντοπίσουν γνωστοί και φίλοι, προκειμένου να αποφύγει την αφαίρεση της επιμέλειας» υποστήριξε στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή της δασκάλας Αγγλικών.

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη μητέρα υποστήριξε ότι ούτε η ίδια, ούτε η συνήγορός της ενημερώθηκε ότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού της, υποστηρίζοντας ότι κακώς δόθηκε στον πρώην σύντροφό της, ο οποίος δήλωνε στο παρελθόν ότι δεν ήταν έτοιμος για να μεγαλώσει παιδιά.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας και νυν κηδεμόνας του 10χρονου κοριτσιού, ο οποίος ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «διαφωνούσε με τον τρόπο διδασκαλίας των σχολείων» και ότι η κατ' οίκον διδασκαλία γινόταν «χωρίς να έχει κάποια πιστοποίηση ή πτυχίο». Είπε δε, ότι άμεσα επιχείρησε να ενημερώσει την μητέρα της κόρης του ότι της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια, αλλά δεν μπορούσε να την εντοπίσει, με αποτέλεσμα να της στείλει ένα email. «Την έχασα γιατί εγκατέλειψε το σπίτι της. Για τρία χρόνια δεν ήξερα πού είναι, δεν είχαμε καν τηλεφωνική επικοινωνία και την έψαχνα διακαώς. Ήταν σε ένα μόνιμο κρύψιμο» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου