Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

UNICEF: Προτεραιότητα η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Η ένταξη, η ασφάλεια και η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων αποτελεί το κύριο μέλημα της UNICEF, ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF, Άφσαν Καν, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, σχετικά με την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

«Οι επόμενοι δυο μήνες είναι πολλοί σημαντικοί για την προετοιμασία των παιδιών, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τη νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο» επισήμανε η κ. Καν.

Από τα 12.000 παιδιά προσφύγων, μόνο τα 3.000 πήραν μέρος τη χρονιά 2016-17 στην επίσημη εκπαίδευση και η κ. Καν, πρόσθεσε, πως στόχος είναι κανένα παιδί να μη στερηθεί το σχολείο.

Η UNICEF, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και ΜΚΟ, πραγματοποιεί μαθήματα διδασκαλίας της μητρικής και ελληνικής γλώσσας σε 1.500 παιδιά καθημερινά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, τα οποία θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι. Αυτά τα μαθήματα θα προετοιμάσουν τους μαθητές για το Σεπτέμβριο, πράγμα αναγκαίο, «γιατί από την εμπειρία μας, όσο περισσότερο χρόνο μένουν τα παιδιά εκτός σχολείου, τόσο πιο δύσκολο είναι να ξαναγυρίσουν» υποστήριξε η κ. Καν.

Επίσης, η UNICEF μαζί με το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία, που προετοιμάζει τους μαθητές να υποδεχτούν παιδιά από άλλες χώρες. Έτσι, αναγνωρίζουν την αξία της συνεργασίας, του σεβασμού προς τον άλλον, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, τον διαφορετικό, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση φαινομένων εκφοβισμού (bullying), ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ via Aθήνα 9.84 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου