Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Childrencare: Ψηφιακή πλατφόρμα για την πρόληψη και υγιή ανάπτυξη των παιδιών

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ChildrenCare.gr δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων γιατρών για να καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων.

Με τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες προσωπικές ιστορίες και γραφήματα το ChildrenCare.gr, φιλοδοξεί να ενημερώσει γονείς, ιατρούς και εκπαιδευτικούς για τη σημασία των εμβολιασμών, την πρόληψη λοιμώξεων και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Παράλληλα, η πλατφόρμα ChildrenCare.gr, διαθέτει μια ιδιαίτερη συλλογική οντότητα, (κοινότητα) με έμφαση στην ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας υποστήριξης, στην οποία οι χρήστες μοιράζονται κοινά βιώματα, απορίες, προσωπικές ιστορίες, καθώς και τις αγωνίες τους.

Όπως είναι γνωστό για να είναι πιο αποτελεσματική η πρόληψη, είναι σημαντικό να ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου γιατί τότε δημιουργούνται οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας. H φιλοσοφία της πρόληψης βασίζεται στη θεώρηση ότι μπορούμε να παρέμβουμε πριν εκδηλωθεί το πρόβλημα της εξάρτησης με την αποδυνάμωση των παραγόντων κινδύνου, ενισχύοντας τους προστατευτικούς παράγοντες.

Μία σημαντικότατη πτυχή της πρόληψης της υγείας των παιδιών είναι τα εμβόλια, ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων, καθώς σώζουν περισσότερες από 3.5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους από νόσο ή ισόβια αναπηρία. Οι επιτυχημένες στρατηγικές εμβολιασμού στα παιδιά έχουν οδηγήσει σε αξιοσημείωτη μείωση της εμφάνισης πολλών νοσημάτων και των θανάτων.

Με τη χρήση του διαδικτύου και νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, τα μέλη του ChildrenCare.gr έχουν συνεχή πρόσβαση σε εκτενείς και αξιόπιστες πληροφορίες για κάθε είδος νόσου των βρεφών και των νηπίων καθώς και στις νέες επιστημονικές εξελίξεις από έγκυρες πηγές.

Επιστημονικός υπεύθυνος για την πλατφόρμα είναι ο Κωνσταντίνος Ι. Νταλούκας, Παιδίατρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, που μαζί με ένα ευρύ δίκτυο ιατρών ευελπιστούν να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη κοινότητα της Ελλάδας που έχει ως απώτερο σκοπό την πρωτογενή πρόληψη ιδιαίτερα στα βρέφη και τα παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νταλούκας κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Childrencare.gr: “Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, αφουγκραζόμενη την αγωνία των γονιών για υπεύθυνη ενημέρωση, σε θέματα που άπτονται της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των παιδιών τους, δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα υγείας childrencare.gr. Όραμά μας είναι να μπορέσουμε με τη βοήθεια όλων όσοι θα μας πιστέψουν και θα έρθουν κοντά μας, να ενημερώσουμε τους γονείς για όλα αυτά που θα τους βοηθήσουν να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών τους”.​

Στην παρουσίαση του Childrencare.gr παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε σχετικά:«Ως πρόεδρος του ΙΣΑ επιβεβαιώνω την ανάγκη που υπάρχει για την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των παιδιών. Η πρωτοβουλία αυτή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής για ενημέρωση των γονιών από παιδιάτρους, αποτελεί πιστοποιημένο σημείο αναφοράς για τους γονείς και θα τους βοηθήσει, μέσα από την ορθή ενημέρωση, να αυξήσουν το επίπεδο φροντίδας των παιδιών τους. Δηλώνω την στήριξη του ΙΣΑ, αλλά και εμού προσωπικά, και ανακοινώνω την πρόθεσή μου να στηρίξω την προσπάθεια αυτή με όλα τα μέσα που ο ΙΣΑ έχει στην διάθεσή του»

Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου