Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα υποτροφιών Ινδίας

Το Ινδικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Σχέσεων (ICCR) της Ινδίας, στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσε ότι προσφέρει μία (1) υποτροφία σε Έλληνα πολίτη, σύμφωνα με το Γενικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα Υποτροφιών “General Cultural Scholarship Scheme” (GCSS) για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές, μεταδιδακτορικές σπουδές και για την εκπόνηση Διδακτορικού Τίτλου, σε όλους σχεδόν τους τομείς σπουδών, σε Πανεπιστήμια της Ινδίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Το Συμβούλιο (ICCR) δεν δέχεται υποψηφιότητες για σπουδές στην Ιατρική / Οδοντιατρική / Νοσηλευτική ή σε συναφή επιστημονικά πεδία.

Φοιτητές που θα κάνουν σπουδές στην Μηχανική, θα πρέπει να έχουν διδαχθεί στο Λύκειο υποχρεωτικά Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά και αυτό να αναγράφεται και στο απολυτήριό τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για Διδακτορικό / Μεταδιδακτορικό Τίτλο ή για Αρχιτεκτονική θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους και μία περίληψη του προτεινόμενου αντικειμένου στον τομέα της έρευνάς τους.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να μελετήσουν τομείς που έχουν σχέση με τον χώρο του θεάματος θα πρέπει να εσωκλείσουν video / audio κασέτες από ηχογραφημένες τους εκτελέσεις.

Τα δίδακτρα, καθώς και άλλα ποσά που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των σπουδών του υποτρόφου, καλύπτονται από την υποτροφία. Έξοδα, ωστόσο, που έχουν σχέση με εργαστήρια και αναλώσιμο υλικό εργαστηριακών μελετών στις θετικές επιστήμες, επιβαρύνουν τους ίδιους τους υποτρόφους.

Δεν καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια.

Δεν υπάρχει εγγύηση για την δυνατότητα της διαμονής των υποτρόφων σε φοιτητικές εστίες. Το ποσό που χορηγεί το Συμβούλιο ICCR στους υποτρόφους τους επιτρέπει οικονομικά να μοιράζονται δύο-τρεις υπότροφοι μαζί ένα μικρό διαμέρισμα. Οι υπότροφοι, με την άφιξή τους στη χώρα, θα πρέπει να έχουν κάποιο χρηματικό ποσό για την αντιμετώπιση των πρώτων τους εξόδων.

Πριν την αναχώρησή τους για την Ινδία, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με Ιατρικό πιστοποιητικό ότι δεν πάσχουν από AIDS. Ακόμα και στην Ινδία θα πρέπει να περνούν, περιοδικά, από εξετάσεις για AIDS. Οι Ινδικές αρχές επισημαίνουν ότι σε πιθανή περίπτωση θετική στον HIV, θα πρέπει να υπάρξει επαναπατρισμός χωρίς, δυστυχώς, αποζημίωση από το Συμβούλιο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει την αίτησή τους το αργότερο μέχρι της 17 Φεβρουαρίου 2011 στην Πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα (Κλεισθένους 3, 106 74 Αθήνα), όπου μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7216481, 210 7216227, φαξ 210 7211252, e-mail: indembassy@ath.forthnet.gr .

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί σε έξι (6) πλήρεις σειρές εγγράφων, όπου θα αναγράφεται το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο στο οποίο επιθυμούν να εγγραφούν. Μπορούν να συμβουλευθούν τον κατάλογο Πανεπιστημίων/Ινστιτούτων της Ινδίας “University Handbook”, που είναι διαθέσιμο στην Πρεσβεία πριν συμπληρώσουν το αντίστοιχο χωρίο της αίτησής τους.

Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να είναι επικυρωμένα και μεταφρασμένα στην Αγγλική γλώσσα.

Η Πρεσβεία της Ινδίας θα εξετάσει τις αιτήσεις και το επίπεδο των αιτούντων στην Αγγλική με εξέταση γνώσεων. Απαιτείται άριστη γνώση της Αγγλικής.

Το Ινδικό Συμβούλιο Πολιτισμικών Σχέσεων (ICCR) δεν δέχεται αιτήσεις που αποστέλλονται απευθείας σε αυτούς από τους υποψήφιους ή από τις κατά τόπους Πρεσβείες στο Νέο Δελχί.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποψήφιους που δεν έχουν ποτέ σπουδάσει στην Ινδία. Φοιτητές που έχουν παλαιότερα σπουδάσει με υποτροφία του ICCR τίθενται από το Συμβούλιο σε επόμενη σειρά.

Οι οδηγίες του Ινδικού Υπουργείου Εσωτερικών και της Κυβέρνησης της Ινδίας ορίζουν ότι εάν οι υπότροφοι εισέλθουν στη χώρα χωρίς τον κατάλληλο τύπο Βίζας δεν θα γίνονται δεκτοί στη χώρα και θα επαναπατρίζονται, για να κάνουν τις απαιτούμενες αλλαγές στη Βίζα τους.

Οι σπουδαστές για βασικό πτυχίο ή μεταπτυχιακές σπουδές χρειάζονται Σπουδαστική Βίζα και οι υποψήφιοι για Διδακτορικό χρειάζονται Βίζα Ερευνητή. Όσοι φοιτητές ζητούν αποδοχή για το M.Phil και συναφή προγράμματα θα πρέπει να ζητήσουν Βίζα Ερευνητή και όχι Σπουδαστική Βίζα. Είναι σχεδόν αδύνατον να μετατραπεί μία Σπουδαστική Βίζα σε Βίζα Ερευνητή από τη στιγμή της εισόδου του φοιτητή στην Ινδία.

Δεν γίνονται δεκτές αλλαγές στις σπουδές ή στο Πανεπιστήμιο, από τη στιγμή που έχει επικυρωθεί η αποδοχή του υποτρόφου και ο υπότροφος έχει φθάσει στη χώρα για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ινδία είναι αυτόνομα και ανεξάρτητα και έχουν τα δικά τους κριτήρια επιλογής, επομένως, η υποβολή και η προώθηση αιτήσεων των υποψηφίων στην Πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα δεν αποτελεί και εγγύηση της αποδοχής τους από τα Πανεπιστήμια. Ούτε εξυπακούεται αυτόματα η χορήγηση της αιτούμενης υποτροφίας. Η υποτροφία χορηγείται μόνο όταν η αποδοχή της επικυρώνεται από το Ινδικό Συμβούλιο (ICCR).

Οι φοιτητές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο φοιτούν, θα υποβάλλει αμέσως με την έναρξη των σπουδών τους στο Συμβούλιο (ICCR) Έγγραφο πιστοποίησης εγγραφής τους στο Πανεπιστήμιο και παρακολούθησης των μαθημάτων (Joining Report of the Scholar) για την χορήγηση της υποτροφίας τους. Η συγκεκριμένη αίτηση θα πρέπει να φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή των Αρχών του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν. 
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου