Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Κορέα

Η Κορεατική Κυβέρνηση (Korean Government Scholarship Program KGSP) ανακοίνωσε ότι προσφέρει ένα πρόγραμμα υποτροφιών σε αριστούχους φοιτητές από όλο τον κόσμο μέχρι σαράντα (40) ετών που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμια της Κορέας, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

To πρόγραμμα υποτροφιών της Κορεατικής Κυβέρνησης (KGSP) έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κορέα και στοχεύει στην προώθηση διεθνών ανταλλαγών στην εκπαίδευση, καθώς και την αμοιβαία φιλία μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν.

Η Σχολή Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης “School of Public Policy and Management”, του Διεθνούς Αγγλόφωνου Κορεατικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης “Korea Development Institute (KDI) προσφέρει μέσω του προγράμματος υποτροφιών της Κορεατικής Κυβέρνησης τα ακόλουθα νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα (http://www.kdischool.ac.kr ) :

1. Το Master of Development Policy Program (MDP) (Μάστερ στο Πρόγραμμα Αναπτυξιακής Πολιτικής)
2. Το Master of Public Policy Program (MPP) (Μάστερ στο Πρόγραμμα Δημόσιας Πολιτικής).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων: η 23η Μαρτίου 2012.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά (online application: http://www.kdischool.ac.kr/aawebmod/admission/login.jsp ).
Απαιτείται μεγάλη προσοχή στην συμπλήρωση των αιτήσεων, διότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές μετά την υποβολή τους ούτε στις πληροφορίες που δίνονται από τον υποψήφιο, ούτε στην επιλογή του προγράμματος.
Όλα τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση θα πρέπει να έχουν φτάσει ταχυδρομικώς το αργότερο μέχρι τις 23 Μαρτίου του 2012 στο αρμόδιο γραφείο της Σχολής:
The Office of Admissions,
KDI School of Public Policy & Management,
87 Heogi-ro,
Dongdaemun-gu,
Seoul 136-868,
Korea
Τηλέφωνο: +82 2 3299, 1281
Fax: +82 2 3299, 1223
E-mail : admissions@kdischool.ac.kr

Η τελική κοινοποίηση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2012: (NIIED http://www.niied.go.kr , GKS www.gks.go.kr )

Υποψήφιοι κατάλληλοι για την υποβολή αίτησης είναι:
1.Όσοι ενδιαφερόμενοι και οι γονείς τους είναι πολίτες ξένης χώρας. Οι αιτούντες δεν επιτρέπεται να έχουν Κορεατική ιθαγένεια.
2.Οι αιτούντες θα πρέπει να διαθέτουν καλή κατάσταση υγείας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.
3.Οι αιτούντες θα πρέπει να είναι κάτω των σαράντα (40) ετών την 1η Σεπτεμβρίου 2012.
4.Να έχουν πτυχίο (Bachelor’s degree) μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012. Αιτούντες οι οποίοι εγγράφονται ή έχουν ήδη εγγραφεί σε ακαδημαϊκό πρόγραμμα στην Κορέα, δεν γίνονται δεκτοί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο μέσω ενός Πανεπιστημίου.
5.Θα πρέπει να έχουν μέσο όρο βαθμολογίας (GPA) τουλάχιστον 80 στα 100 ή 8 στα 10 ή υψηλότερο, από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα το οποίο προηγουμένως παρακολούθησαν και απ’ το οποίο αποφοίτησαν.
6.Όσοι αιτούντες υποβάλλουν Αποτελέσματα Εξετάσεων Κορεατικής Γλώσσας Επιπέδου Proficiency (TOPIK, KLPT) ή Αποτελέσματα Εξετάσεων Αγγλικής Γλώσσας Επιπέδου Proficiency (TOEFL, TOEIC, IELTS) θα λάβουν επιπλέον βαθμούς ή θα υπάρχει γι’ αυτούς καθεστώς προτεραιότητας στην επιλογή κατά την φάση της αξιολόγησης.

Όλα τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση στην Αγγλική Γλώσσα.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ένα (1) πρωτότυπο έγγραφο και τρία (3) επιπλέον αντίγραφα όλων εγγράφων τους.
Τα έγγραφα δεν θα πρέπει να περιέχουν ασάφειες ή να είναι ελλιπεί.
Το Ιατρική Πιστοποιητικό των ενδιαφερομένων δεν θα πρέπει να περιέχει ψευδείς πληροφορίες για την κατάσταση υγείας τους.
Δεν είναι εφικτή αλλαγή στην επιλογή της Σχολής μετά την αποδοχή ενός υποψηφίου.

Έναρξη μαθημάτων: Σεπτέμβριος του 2012.

Η υποτροφία καλύπτει:
1.Αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής οικονομικής θέσεως.
2.Τροφεία: εννιακόσιες χιλιάδες (900,000) won (KRW) μηνιαίως (1€ ίσον με 1.463,27 (KRW) γουόν Νοτίου Κορέας).
3.Έξοδα πρώτης εγκατάστασης: διακόσιες χιλιάδες (200,000) won (KRW) (1€ ίσον με 1.463,27 (KRW) γουόν Νοτίου Κορέας).
4.Τα δίδακτρα γλώσσας και μαθημάτων.
5.Προσφέρεται στέγη είτε στους κοιτώνες της Πανεπιστημιούπολης είτε σε διαμέρισμα εκτός Πανεπιστημιούπολης.

Διατίθενται:
-δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη την Πανεπιστημιούπολη.
-βιβλιοθήκη με μεγάλη ποικιλία πόρων μελέτης.
-αίθουσα διασκέψεων με βίντεο για διεθνή συνέδρια και για εξ αποστάσεως μάθηση.

6.Ιατρική Ασφάλιση: είκοσι χιλιάδες (20,000) won μηνιαίως(1€ ίσον με 1.463,27 (KRW) γουόν Νοτίου Κορέας).

7.Ειδική χρηματοδότηση για υποτρόφους που κατέχουν καλά την Κορεατική Γλώσσα (TOPIK Επίπεδο 5 ή 6): 100,000 won μηνιαίως (1€ ίσον με 1.463,27 (KRW) γουόν Νοτίου Κορέας) (με την έναρξη των σπουδών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του School of Public Policy and Management του Korea Development Institute (KDI) http://www.kdischool.ac.kr / Academic Programs: New Master’s Programs, Admissions, Application Guidelines - International Applicants – NIIED Guidelines – Scholarships, τηλεφωνικά +82 2 3299-1281, φαξ +82 2 3299-1223 και ηλεκτρονικά admissions@kdischool.ac.kr από το αρμόδιο γραφείο της Σχολής: The Admission Office, KDI School of Public Policy and Management 
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου