Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Από «κόσκινο» τα πολυτεκνικά επιδόματα

Αμεσα θα διακόπτει ο ΟΓΑ την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι ο επιδοματούχος ή κάποιο επιδοτούμενο παιδί δεν διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, καθώς και για άτομα που απεβίωσαν.

Την εντολή δίνει με εγκύκλιό του ο διοικητής του ΟΓΑ, Π. Πέτρουλας, υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες θα αναζητούν, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, τα ποσά από τους μη δικαιούχους.

Στην ίδια εγκύκλιο καταγράφονται τα ποσά των επιδομάτων που ισχύουν από την 2/3/2011 και είναι:

Επίδομα τρίτου παιδιού 177 ευρώ το μήνα, το οποίο καταβάλλεται μέχρι και τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του παιδιού.

Πολυτεκνικό επίδομα 44 ευρώ το μήνα για κάθε άγαμο παιδί μέχρι 23 ετών ή μέχρι 25 ετών, εφόσον σπουδάζει σε αναγνωρισμένη τριτοβάθμια σχολή πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Δικαιούχος του εν λόγω επιδόματος για ένα ή δύο επιδοτούμενα παιδιά που, σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις, ελάμβανε 102,85 ευρώ το μήνα ή 205,70 ευρώ το δίμηνο, από 2-3-2011 και εφεξής λαμβάνει 44 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, δηλ. 88 ευρώ το δίμηνο για ένα επιδοτούμενο παιδί ή 176 ευρώ για δύο επιδοτούμενα παιδιά. Επίσης, από 1-1-2011 και εφεξής, στις πολύτεκνες οικογένειες για όσο χρονικό διάστημα θα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού, δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το πολυτεκνικό επίδομα.

Επίδομα τρίτεκνης οικογένειας 44 ευρώ το μήνα για κάθε άγαμο παιδί κάτω των 23 ετών. Αν στο πρόσωπο του τρίτου παιδιού συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση και του επιδόματος τρίτου παιδιού, καταβάλλεται για το παιδί αυτό το μεγαλύτερο επίδομα από δύο, δηλαδή το επίδομα τρίτου παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου