Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

To Schoolwave συναντά τον Χατζιδάκι

Νιάτα και ροκ πλημμυρίζει για δεύτερη χρονιά ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τα νεαρά «αστέρια» του Schoolwave ξαναστήνουν στον ίδιο χώρο το μουσικό τους εργαστήρι στέλνοντας, σε περίοδο κρίσης, μήνυμα τόλμης κι αισιοδοξίας. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το Σάββατο 24/9, στις 21.00, έξι μαθητικά συγκροτήματα που αναδείχθηκαν μέσα από το ομώνυμο Φεστιβάλ, οι Overjoyed 32, οι World Conqerrors, οι Chick n' Blues, οι Chinese Basement αλλά και οι - «γνώριμοι» από πέρισυ στο κοινό του Μεγάρου - Rosebleed και Musica Ficta φιλοδοξούν να ξεσηκώσουν τους νέους αλλά και όσους αισθάνονται έτσι με ήχους ροκ, πανκ, μπλουζ, πρωτότυπους και διασκευασμένους οι οποίοι συγγενεύουν δεξιοτεχνικά με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Η συναυλία αποτελεί συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Φεστιβάλ Schoolwave - τη γνωστή μαθητική διοργάνωση η οποία συμπληρώνει εφέτος επτά χρόνια ζωής προσφέροντας βήμα έκφρασης στο νέο αίμα της εγχώριας μουσικής σκηνής - κι εντάσσεται στη σειρά «Γέφυρες» την οποία διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

«Να κάνουν τον κόσμο να χορέψει» φιλοδοξούν τα μέλη των Overjoyed 32, του τριμελούς συγκροτήματος από τη Νέα Σμύρνη που αγαπά τους ρυθμούς της πανκ και του ροκ εκ ρολ. Οσο για τους Chinese Basement, τρία 16χρονα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνουν ότι αγαπούν κυρίως τις αυτοσχέδιες συναυλίες στους πεζόδρομους καθώς «εκεί κανείς δεν τους λέει πόση ώρα πρέπει να παίξουν». Τώρα, όμως, κάνουν μια εξαίρεση για τον κήπο του Μεγάρου όπου, μεταξύ άλλων, θα ερμηνεύσουν και τραγούδια από τη Λιλιπούπολη.

Τη μουσική συνάντηση Schoolwave - Χατζιδάκι προκαλούν, στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, δύο ακόμη συγκροτήματα, γνώριμα στους νεαρούς φίλους του Μεγάρου: οι Rosebleed και οι Musica Ficta.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου