Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός διαθέτει μετοχές για τη στήριξη ανθρώπων με ειδικές ανάγκες

Ανοιχτή πρόσκληση για αγορά μετοχών του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) απευθύνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.

Η πρόσκληση αναρτήθηκε και στο Διαδίκτυο την Τρίτη προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστή, όπως επιτάσσει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει σχετική αναφορά και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο δήμαρχος εξέφρασε το παράπονό του ότι κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους δεν ενδιαφέρθηκε για την αγορά μετοχών μέχρι εκείνη την ημέρα.

Οι ΚΟΙΣΠΕ αποτελούν μονάδες επαγγελματικής ένταξης ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα και ΑμΕΑ και έχουν ως στόχο την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και την οικονομική τους αυτάρκεια. Ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου, ίδρυσαν έναν τέτοιο Κοινωνικό Συνεταιρισμό στον οποίο θα λειτουργήσουν διάφορα τμήματα απασχόλησης, μεταξύ άλλων θερμοκήπιο, κατάστημα πώλησης βιολογικών προϊόντων, μικρο-συσκευαστήριο τροφίμων, συνεργείο καθαρισμού και σιδερωτήριου, εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ο ΚΟΙΣΠΕ απαρτίζεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία εκλέγει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Συνεταιρισμού.
Πενήντα ευρώ η κάθε μετοχή

Μέτοχος μπορεί να γίνει κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, αγοράζοντας έστω και μία μετοχή, η αξία της οποίας έχει καθοριστεί στα 50 ευρώ και διατίθενται από τον προσωρινό ταμία του Συνεταιρισμού Γιώργο Φιλιππίδη.

«Με την επιστολή αυτή σας καλούμε να συμπράξετε και εσείς στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία του δήμου και του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αγοράζοντας μετοχές του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας. Η επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμΕΑ είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας, καθώς η ισότιμη συμμετοχή στην απασχόληση αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις», αναφέρει στο κείμενο της πρόσκλησης ο δήμαρχος.

Λεπτομέρειες για το θέμα αλλά και για τις προγραμματιζόμενες δράσεις δίνει ο κ. Φιλιππίδης στο τηλέφωνο 2510-243764 για όσους ενδιαφέρονται για την αγορά μετοχών και τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού.

Βασιλική ΛΙΟΤΑΚΗ
liotaki@evdomi.gr
Εφημερίδα Εβδόμη
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πηγή: disabled

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου