Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

1st Acting Tools Campus

Η Poliprizo – Get Even Arts διοργανώνει για πρώτη χρονιά ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό campus με σεμινάρια – εισηγήσεις, που προσφέρουν μια σειρά τόσο χρήσιμων, όσο και απαραίτητων εργαλείων για όλους όσους ασχολούνται με την υποκριτική τέχνη σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.


ΠΟΥ: Σ ένα μοναδικό σκηνικό που ζωντανεύει περασμένες εποχές....Στο Μονοδένδρι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου. Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1060μ. το Μονοδένδρι διαθέτει φανταστική θέα προς τις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Το παραδοσιακό στοιχείο είναι έντονο στην αρχιτεκτονική όλων των κτιρίων του χωριού με τα χαρακτηριστικά πέτρινα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τα πετρόκτιστα σπίτια. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζουν η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και το μεταβυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Μηνά. Στην αρχή του χωριού, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι του Βίκου όπου συναντάμε τοπία μοναδικής ομορφιάς και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Το ATC θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ριζαρείου Ιδρύματος.

ΠόΤΕ: Το 1st Acting Tools Campus θα λειτουργήσει σε δύο ανεξάρτητους
κύκλους επτά ημερών.
Πρώτος κύκλος : Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 – Κυριακή 24 Ιουλίου 2011
Δεύτερος Κύκλος : Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 – Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΜΕΤEΧΟΝΤΕΣ: Όλοι όσοι ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο. Ηθοποιοί, χορευτές, φοιτητές δραματικών σχολών, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, χορογράφοι, εμψυχωτές ομάδων, εκπαιδευτικοί, μουσικοί, συγγραφείς, κ.τ.λ.

WORKSHoPS:

1. Η φωνή ως μέσον της ανεμπόδιστης αυτοέκφρασης

''Η φωνή μου είμαι εγώ. Εγώ είμαι η φωνή μου"
Η φωνή δεν υπάρχει αφ εαυτής. Ως εκ τούτου δεν μπορεί ούτε να ελευθερωθεί ουτε να εξελιχθεί αφ εαυτής. Η φωνή, ως κύριο μέσον της αυτοέκφρασης του ανθρώπου μπορεί μόνο να αναπτυχθεί και να ερευνηθεί σε συνάρτηση με τα συναισθήματα που, άλλωστε, την προκαλούν. Αυτά δίνουν την ένταση, το χρώμα, την ταχύτητα ή τη βραδύτητα, επηρρεάζουν την άρθρωση και επεμβαίνουν στη διαδικασία της αναπνοής.
Το μάθημα επικεντρώνεται στα στοιχεία που εμποδίζουν αυτό το τέλειο μέσο έκφρασης, στον αντίκτυπο που εξωτερικοί παράγοντες ασκούν στον ήχο και στο σώμα καθώς και στους τρόπους απελευθέρωσης και ανάπτυξης του φωνητικού οργάνου.
Περιλαμβάνει ποικίλες ασκήσεις, εφαρμογή στο κείμενο και φιλοδοξεί να μεταδώσει στους συμμετέχοντες τη χαρά της εξερεύνησης, αυτού του περίπλοκου και γοητευτικού εκφραστκού μέσου.

Εισηγητής :
Κωστής Σφυρικίδης | Καθηγητής Αγωγής της Φωνής
| Designated Linklater teacher

2. Dramatherapy

Η δραματοθεραπεία είναι μία σύγχρονη μορφή ψυχοθεραπείας, που ανήκει στην κατηγορία των ψυχοθεραπειών μέσω της τέχνης. Στόχος είναι η βαθύτερη γνώση του εαυτού και η ανάπτυξη της δημιουργικής πλευράς του ανθρώπου. Στο συγκεκριμένο επταήμερο θεατρικής πρακτικής, θα προσαρμόσουμε τις δραματοθεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές με σκοπό να λειτουργήσουν σαν εργαλεία για να γνωρίσουμε και να εκφράσουμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας, να συνδέσουμε το σώμα με τη φαντασία, να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθηση, να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τους άλλους, και να μάθουμε να λειτουργούμε με μεγαλύτερη αμεσότητα.

Εισηγητής :
Δημήτρης Χατζηβασιλείου | Ψυχολόγος – Δραματοθεραπευτής

3. Laughter Υoga

Η Laughter Yoga, ή Yoga του γέλιου, είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης.
Σε συνδυασμό με τις ελαφρές διατάσεις της Γιόγκα και την σωστή αναπνοή, το αποτέλεσμα είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.
Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για ανθρώπους που χρησιμοποιούν το σώμα τους για τη δουλειά τους όπως οι ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, καθώς γίνεται μασάζ των εσωτερικών οργάνων και των φωνητικών χορδών. Επιπλέον μαθαίνουν να αναπνέουν σωστά και να ενεργοποιούν το διάφραγμα και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Εισηγήτρια :
Ηλιάνα Κυνηγοπούλου | Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια L.Y.

4. Θεατρική Μάσκα. Κατασκευή & Τεχνικές

Στο εργαστήριο αυτό θα επιδιώξουμε να έρθουμε σε μία πρώτη επαφή με το θεατρικό εργαλείο έκφρασης που λέγεται μάσκα, ξεκινώντας από την κατασκευή της life mask και περνώντας βήμα - βήμα προς την πιο σύνθετη μα και γοητευτική δημιουργία της μάσκας χαρακτήρα ( character mask ).
Σκοπός του μαθήματος είναι, πέρα από τις τεχνικές γνώσεις και τη θεωρητική ανάλυση, να μας φέρει πιο κοντά στην ταυτότητα του θεατρικού χαρακτήρα, μετέχοντας στην ίδια του τη γέννηση.

Εισηγήτρια :
Μάρθα Φωκά | Σκηνογράφος

5. Life Coaching

Προπονητική Ζωής είναι η επιστήμη που βοηθά τον άνθρωπο, τον ηθοποιό ή τον καλλιτέχνη, να αναγνωρίσει πού βρίσκεται στο εδώ και τώρα, πού θέλει να πάει, να θέσει στόχους μετρήσιμους και ρεαλιστικούς. Να ζει στο ενδιάμεσο, να μη χάνει τη ζωή του περιμένοντας ανέφικτα πράγματα ή βρισκόμενος εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του αλλά να ξεκινήσει το προσωπικό του ταξίδι αυτοβελτίωσης και ανάπτυξης..
Στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μέσα στην εργασιακή ομάδα, η επίλυση προβλημάτων επικοινωνίας, η διαχείριση των συγκρούσεων, της ηγεσίας και της αλλαγής. Το αποτέλεσμα είναι το άτομο, ή το μέλος της ομάδας να ζει μια ολοκληρωμένη και αυθεντική ζωή με επίγνωση των αναγκών και των ευθυνών του.

Εισηγήτρια :
Ηλιάνα Κυνηγοπούλου | Life & Executive Coach

6. Εισαγωγικό Σεμινάριο Stand Up Comedy

Ένα εισαγωγικό σεμινάριο για την τέχνη της κωμωδίας, όπου θα γνωρίσουμε τις θεμελιώδεις αρχές, τις δεξιότητες και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν όλοι οι μεγάλοι κωμικοί σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η αίσθηση του χιούμορ σου, σε οδηγεί πάντα σωστά. Εμπιστέψου την. Σου ανήκει. Η πρόκληση είναι πως θα μάθεις να την αναπτύξεις ώστε να μπορείς, κατά βούληση, να κάνεις τους άλλους να γελούν.
Αναλύοντας τις αρχές, δεξιότητες και τεχνικές του stand-up comedy μπορείς να τις προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στυλ και την , μοναδική, δική σου αίσθηση του χιούμορ.

Εισηγητής :
Δημήτρης Βαλσαμίδης | Stand Up Comedian – Σκηνοθέτης


ΚόΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧήΣ: Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται η συμμετοχή σε όλα τα workshops, η διαμονή (7 διανυκτερεύσεις), και πλήρης διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

Δηλώσεις Συμμετοχής : 395 € / άτομο

Early Booking | Δηλώσεις Συμμετοχής έως 27 Ιουνίου: 350 € / άτομο

Δηλώσεις Συμμετοχής μόνο για τα σεμινάρια : 195 € / άτομο

Δηλώσεις Συμμετοχής για συνοδούς (μόνο διαμονή/διατροφή): 200 € / άτομο

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡίΕΣ | ΑΙΤήΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧώΝ:

email: polyprizo@gmail.com | tel: 6980139113

Με την ευγενική υποστήριξη του Ριζαρείου Ιδρύματος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚά ΕΙΣΗΓΗΤώΝ:

Κωστής Σφυρικίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη.
Ύστερα από έντεκα χρόνια απασχόλησης του στο επαγγελματικό θέατρο, βρέθηκε στην Αμερική, όπου στράφηκε στην αναζήτηση των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φωνής.
Είναι καθηγητής του συστήματος που εξέλιξε η Kristin Linklater και φέρει τον τίτλο "Designated Linklater teacher".
Το σύστημα αυτό τοποθετεί τον άνθρωπο με τα πάλλοντα συναισθήματά του στο κέντρο της παραγωγής και της χρήσης της φωνής.
Ερευνά επίσης το σύστημα αγωγής της φωνής και του σώματος που εξέλιξε ο Arthur Lessac με σκοπό να γίνει καθηγητής και αυτής της μεθόδου.
Η ενασχόληση του με τη σπουδή του ανθρωπίνου σώματος είτε μέσα από την μακροχρόνια σχέση του με τον αθλητισμό είτε μέσα από την τεχνiκή Alexander, την τεχνική Alba Emoting, το Reiki και τον Υπερβατικό διαλογισμό, καθώς και ο σπουδές του στη μουσική συμπληρώνουν τα παραπάνω.
Διδάσκει σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως στην Ανώτατη εκπαίδευση, και σε διάφορες Δραματικές σχολές

Δημήτρης Χατζηβασιλείου

Γεννήθηκε το 1968. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας του Ψυχολογικού τμήματος του Α.Π.Θ. Εκπαιδεύτηκε στη δραματοθεραπεία (θεραπεία μέσω θεατρικών τεχνικών) στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Β. Ελλάδας, ενώ από το 1999 παρακολουθεί ανελλιπώς θεατρικά σεμινάρια του Καναδού σκηνοθέτη Richard Nieoczym, στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τον Καναδά, με έμφαση στο σώμα και τη φωνή, καθώς και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τη θεραπευτική δύναμη της τελετουργίας.
Δούλεψε ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία του κέντρου και της περιφέρειας. Δίδαξε κοινωνική ψυχολογία και συμμετείχε ως συντονιστής σε προγράμματα πρακτικής άσκησης σπουδαστών προσχολικής αγωγής.
Από το 2002 δουλεύει στη Θεσσαλονίκη ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων και συντονιστής βιωματικών ομάδων.
Είναι συνιδρυτής του Ινστιτούτου Δημιουργικής Έκφρασης και Αυτογνωσίας "Ροές" στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Οι βασικές του αναζητήσεις σχετίζονται με τη διερεύνηση της ανθρώπινης φύσης και με τη βαθύτερη ανάγκη για προσωπική εξέλιξη, μέσα σ' ένα ευρύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό σύστημα.

Ηλιάνα Κυνηγοπούλου

Η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου είναι Life Coach, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και οργανώνει βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια αυτοβελτίωσης και ανάπτυξης.
Σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εξειδικεύτηκε στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (Banking). Ολοκλήρωσε κύκλους σπουδών στο Life και Executive Coaching καθώς και στην Gestalt in Organizations.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια LAUGHTER YOGA (ΓΙΟΓΚΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ) και συντονίζει εθελοντικά ανοιχτές ομάδες Γιόγκα του Γέλιου για όλους τους πολίτες καθώς και για ηλικιωμένους σε γηροκομεία της πόλης.
Ασχολείται ερασιτεχνικά για πολλά χρόνια με το θέατρο και συμμετέχει σε παραστάσεις με καλλιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Μάρθα Φωκά

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.
- Τμήμα Θεάτρου, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας και για την τέχνη της μάσκας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί με τους Rimini Protokoll, την Εταιρεία θεάτρου Χώρος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το Φεστιβάλ Επιδαύρου, το studio Κινητήρας, την ομάδα Angelus Novus, την ομάδα Art Minds, το θέατρο Χυτήριο, την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, το ΚΘΒΕ, την Όπερα Θεσσαλονίκης, την θεατρική ομάδα έρευνας 'Μέθοδος', το ΚΘΕΘ, το Κύτταρο Live, το Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, το Θέατρο Αμόρε, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ.α.
Έχει εκθέσει έργα της στην Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Rooms 2010, από την Gallery Kappatos, στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας Prague Quadrennial '07, στην έκθεση Οι μάσκες πριν πέσουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στην έκθεση 20 χρόνια Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ., στην έκθεση Γεύμα στο Τελλόγλειο, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα διδάσκει την τέχνη της μάσκας και της κούκλας σε σεμιναριακούς κύκλους αλλά και σε δραματικές σχολές και θεατρικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.

Δημήτρης Βαλσαμίδης

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη
Ως standup comedian από το 2003 έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων standup comedy σε όλη την Ελλάδα.
Ως θεατρικός σκηνοθέτης και συγγραφέας, έχει συνεργαστεί με επαγγελματικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σε όλα τα είδη θεάτρου (κλασσικό θέατρο, μοντέρνο θέατρο, παιδικό θέατρο, musical κ.α.).
Ιδρυτικό μέλος της ομάδας standup comedy S.U.T.
Δημιουργός της πολιτιστικής εταιρείας Polyprizo – Get Even Arts και της SUCA (Stand Up Comedy Academy) της μοναδικής σχολής standup comedy στην Ελλάδα

Πηγή: facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου