Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΕΣΑΜΕΑ: Ενημέρωση προς μητέρες

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «Υλοποίηση Πράξεων στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” (εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και δη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»), που απευθύνεται στις γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία», οι οποίες επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) για παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΜΕ.Α.) για παιδιά με αναπηρία, εφήβους, και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία.


Από την 20/06/2011 έως και 11/07/2011 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση» στις αρμόδιες Διευθύνσεις. Ο Φάκελος της Πρόσκλησης (ήτοι η Πρόσκληση, η «Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση μητέρων και το Έντυπο υποβολής ένστασης μητέρων») θα διατίθεται και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr ), καθώς επίσης και μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Σ.Α.μεΑ. (www.esaea.gr).

Επισημαίνονται τα εξής:

- Για τις μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας, δεν τίθεται καμία απολύτως προϋπόθεση. Μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα από την εργασιακή, κοινωνικοοικονομική ή άλλη κατάστασή τους. Ακόμη και οι μητέρες που είναι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ (α΄ και β΄ βαθμού) και οι οποίες επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και να ωφεληθούν από την εν λόγω Πράξη.

- Στην εν λόγω Πρόσκληση πριμοδοτούνται τόσο οι μητέρες (καθώς και οι ανάδοχες μητέρες) με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω, όσο και οι μητέρες (καθώς και οι ανάδοχες μητέρες) που είτε έχουν παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω, είτε σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Όσον αφορά στην αναλυτική περιγραφή των προϋποθέσεων συμμετοχής, των δικαιολογητικών που απαιτούνται, του τρόπου αξιολόγησης των αιτήσεων (μοριοδότηση) και του τρόπου υποβολής των «Αιτήσεων Συμμετοχής - Δηλώσεων», παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τη σχετική Πρόσκληση για αποφυγή οποιουδήποτε σφάλματος.

Την επιστολή της ΕΣΑμεΑ και όλα τα έγγραφα θα τα βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου