Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας - Οκτώβριος 2011

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας εγκαινιάζει τη γνωριμία με τις υπηρεσίες και τις δράσεις της, για ομάδες μαθητών ή σχολικές τάξεις, με ένα "παιχνίδι θησαυρού".

Παιχνίδι θησαυρού στη Βιβλιοθήκη!Εκπαιδευτικό πρόγραμμα-γνωριμία, για τάξεις σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ελάτε να εξερευνήσουμε τα "μυστικά" της Βιβλιοθήκης και ν' ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της με ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βήμα-βήμα θα μας μυήσει στον τρόπο λειτουργίας μιας ξεχωριστής Βιβλιοθήκης, θα μας κάνει να συνεργαστούμε αλλά και να συναγωνιστούμε, να γνωρίσουμε τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του χώρου αυτού.
Για τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται με τους μαθητές κάθε τάξης χωρισμένους σε 5 ομάδες. Τα μέλη της κάθε ομάδας θα συνεργαστούν για ν' ανακαλύψουν το "θησαυρό" τους, φέρνοντας σε πέρας δημιουργικές δοκιμασίες και λύνοντας γρίφους που αφορούν τη Βιβλιοθήκη.
Με ανάλογο τρόπο τα παιδιά των μικρότερων τάξεων θα καθοδηγηθούν στο παιχνίδι αναζήτησης από τρία "διαφορετικά" βιβλία που αντιπροσωπεύουν ποικίλες πτυχές της Βιβλιοθήκης.
Το πρόγραμμα -ειδικά προσαρμοσμένο- απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, θα πραγματοποιείται στους χώρους της Βιβλιοθήκης και η διάρκειά του θα είναι μία έως μιάμιση ώρα.
Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα όπως η υγιεινή, η διατροφή, η κυκλοφοριακή αγωγή κ.ά.
Προηγείται πάντα η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί μας για τον καθορισμό της ημέρας της επίσκεψης στη Βιβλιοθήκη. Ημέρες διεξαγωγής προγραμμάτων από 17 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη, πρωί.

Να σου πω ένα παραμύθι;Κάθε Τετάρτη 5:00-6:00 το απόγευμα
Ανάγνωση-αφήγηση παραμυθιών, για παιδιά 3-6 ετών και τους συνοδούς τους.
Κάθε Τετάρτη απόγευμα καθόμαστε αναπαυτικά στα μαξιλάρια των "Μαγικών Κουτιών", γινόμαστε μια παρέα και βυθιζόμαστε στη μαγεία του παραμυθιού. Οι συναντήσεις ολοκληρώνονται με μια ομαδική δραστηριότητα εμπνευσμένη από το παραμύθι. Στα Μαγικά Κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Είσοδος Ελεύθερη.

Εργοστάσιο ιστοριώνΚάθε Τετάρτη 6.30-7.30 το απόγευμα. Μέσα σ' αυτό το εργοστάσιο θα δοκιμάσουμε τα πάντα: θα παίξουμε με τις λέξεις, θα φτιάξουμε παρέα καινούριες ιστορίες και θα "χαλάσουμε" παλιές, θα ξεκινήσουμε από το τέλος για να φτάσουμε στην αρχή, θα βάλουμε γνωστούς ήρωες σε νέες κι άγνωστες περιπέτειες, θα πειραματιστούμε με ποιήματα, αινίγματα και παροιμίες. Θα επινοήσουμε καινούρια πλάσματα και τόπους, θα ταξιδέψουμε στο χρόνο με μεταφορικό μέσο τα μολύβια μας και καύσιμο τη φαντασία μας και δεν θα θέλουμε να βάλουμε τελεία…
Για παιδιά 8 έως 12 ετών. Στα Μαγικά Κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο στη ΒιβλιοθήκηΤο Αλφαβητάρι της Βιβλιοθήκης. 10:30-12:00 το πρωί.
Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα ελάτε να μεταμορφώσουμε μαζί το αλφαβητάρι των "Μαγικών Κουτιών" της Βιβλιοθήκης! Με οδηγό τα γράμματα της αλφαβήτα φτιάχνουμε πρωτότυπες, ευφάνταστες συλλογές από βιβλία και αντικείμενα γύρω από ένα κοινό θέμα. Δημιουργούμε και παίζουμε με αυτές.
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ελάτε να φτιάξουμε το "αλφαβητάρι του φθινοπώρου". Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και φέρτε μαζί σας ό,τι για σας μυρίζει φθινόπωρο!! Για παιδιά 6 έως 12 ετών. Στα Μαγικά Κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 22 ΟκτωβρίουΜίλα μου για Μήλα! Δημιουργούμε με θέμα και πρώτη ύλη το αγαπημένο φθινοπωρινό φρούτο. Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από 6 ετών. Στα Μαγικά Κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Είσοδος Ελεύθερη.


Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ( www.snf.org )

Πληροφορίες για το πρόγραμμα με τις δημιουργικές δραστηριότητες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.libver.gr ή στη
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου