Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακό ραδιόφωνο για νέους καλλιτέχνες

Ενα διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, όπου νέοι ηλικίας από 12 ώς 18 ετών θα παρουσιάζουν τη δουλειά νέων καλλιτεχνών, προετοιμάζει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ).

Το σωματείο αυτό συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής και γιορτάζει τόσο την επέτειο όσο και την επίτευξη του κύριου στόχου του, που ήταν η ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικού, συνεδριακού και μουσικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΦΜΘ, Κωνσταντίνος Πυλαρινός.

Η επέτειος των 20 χρόνων ύπαρξης του συλλόγου θα γιορταστεί στις 29 Οκτωβρίου, με συναυλία στο νέο κτήριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θα εμφανιστούν η Παιδική Χορωδία του ΣΦΜΘ μαζί με την Καμεράτα Junior του ΣΦΜ Αθηνών, με τη συμμετοχή του πιανίστα Γιώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Οι στόχοι όμως του ΣΦΜΘ δεν σταματούν εδώ. Πρωταρχικός σκοπός των δραστηριοτήτων του είναι η παροχή μέσων, οικονομικών και άλλων, προς τους νέους για την προώθηση της μουσικής τους παιδείας.

Σε αυτόν το στόχο αποβλέπουν τόσο η ίδρυση του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού όσο και της Ψηφιακής Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Μουσικών Οργάνων. Θα στεγαστούν σε δύο αίθουσες του νέου κτηρίου του ΜΜΘ, ενώ αναζητούνται πόροι για τη δημιουργία τους.

Ο Κ. Πυλαρινός και ο Γ.Ε. Λαζαρίδης ρωτήθηκαν για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, καθώς ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται στους 151 φορείς από τους οποίους ζητήθηκε να δώσουν το 10% του προσωπικού τους. «Το ΜΜΘ όχι μόνο δεν έχει περιθώριο μείωσης προσωπικού, αλλά έχει και έλλειψη. Με το νέο δεύτερο κτήριο, κάθε άνθρωπος έχει το ρόλο του. Ολοι είναι παραπάνω από χρήσιμοι και απαραίτητοι», δήλωσε ο Γ.-Ε. Λαζαρίδης, υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος του ΜΜΘ.

Ο Κ. Πυλαρινός υπογράμμισε ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά τόσο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όσο και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δεν ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα, ώστε να εντάσσονται στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας».

Πηγή: Καλά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου