Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δωρεάν φροντιστήριο από εθελοντές καθηγητές

Το καλοκαίρι οι περισσότεροι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης που εργάζονται στα δημόσια σχολεία κάνουν διακοπές. Μία ομάδα καθηγητών από τη Χίο ωστόσο επέλεξε να περάσει το καλοκαίρι διαφορετικά. Από την 1η Ιουλίου οι εκπαιδευτικοί παρείχαν δωρεάν διδακτική στήριξη στους μαθητές που πλέον φοιτούν στη Γ' Λυκείου.

Στόχος τους ήταν να προετοιμάσουν τα παιδιά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους να εξοικονομήσουν χρήματα, αφού έτσι θα απέφευγαν τα φροντιστήρια εν μέσω κρίσης.

Η προσπάθεια της ομάδας καθηγητών που έχει το όνομα «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου - Αλλήλων Ενεκα» δεν σταμάτησε εκεί καθώς θα συνεχίζεται όλο το χρόνο. Οι εκπαιδευτικοί, μετά το τέλος του κανονικού ωραρίου τους στο σχολείο, προσφέρουν φροντιστηριακά μαθήματα στους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου. Συνολικά 256 μαθητές παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα. Εμπνευστές της ομάδας είναι ο φιλόλογος Λεωνίδας Πυργάρης και ο θεολόγος Δημήτρης Μπεκριδάκης.

Κέρδος έχουν και οι δύο πλευρές, προσθέτουν. Ωφελούνται τα παιδιά αλλά και οι οικογένειές τους - «είναι μία περίοδος που ο κόσμος δυσκολεύεται και δεν έχει χρήματα. Ωφελούμαστε κι εμείς. Υπάρχουν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι χαίρονται που μπορούν να διδάξουν ξανά. Ή αδιόριστοι που κάνουν άλλες δουλειές», λέει ο φιλόλογος. Συνολικά 50-60 εκπαιδευτικοί προσφέρουν δωρεάν βοήθεια στους μαθητές.

Ο θεολόγος Δημήτρης Μπεκριδάκης τονίζει πως και φέτος η ανταπόκριση είναι μεγάλη. «Προφανώς υπάρχουν παιδιά που εάν δεν γινόταν αυτή η προσπάθεια ή δεν θα είχαν καμία βοήθεια ή θα πλήρωναν φροντιστήρια». Συμπληρώνει δε ότι πολλοί είναι οι γονείς που τους συγχαίρουν για την πρωτοβουλία.

Για τις κατηγορίες που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι, πως ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνονται για... όλα τα κακά της χώρας, ο φιλόλογος τονίζει πως δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ίδιοι.

«Σε όλα τα πόστα του Δημοσίου υπάρχει ο δημόσιος υπάλληλος που θα μείνει παραπάνω ώρα, που θα εργαστεί παραπάνω. Υπάρχει όμως και ο οκνηρός και ο ασύδοτος. Κάποια στιγμή το σύστημα θα πρέπει αυτούς να τους βάλει στη θέση τους. Σκεφτείτε μόνο αυτό: εγώ είμαι 25 χρόνια καθηγητής. Ποτέ όμως δεν ήρθε ένας άνθρωπος να μου χτυπήσει την πόρτα στο σχολείο και να με ελέγξει. Το ίδιο δυστυχώς γινόταν παντού στο Δημόσιο...».

Ο κ. Μπεκριδάκης λέει πως σίγουρα στο Δημόσιο υπάρχει και η καλή πλευρά. «Αυτή όμως ούτε καν υποσημειώνεται, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Κατά τη γνώμη μου αυτός που κάνει κάτι καλό θα πρέπει να επιβραβεύεται κι αυτός που κάνει κάτι κακό να στηλιτεύεται. Δεν θα πρέπει να γενικεύουμε».

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου