Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ιταλία: 410.000 παιδιά σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν 410.000 παιδιά στον Νότο της Ιταλίας, με μόλις δύο στα εκατό στην Καμπανία και την Καλαβρία να πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό, δείχνει έκθεση της οργάνωσης για την προστασία των ανηλίκων Save The Children, που παρουσιάστηκε χθες στη Νάπολη.

Από τα 1,876 εκατομμύριο ανήλικα της Ιταλίας, που ζουν σε συνθήκες σχετικής φτώχειας, τα 354.000 είναι συγκεντρωμένα στην επαρχία της Καμπανίας.

Η ζωή στον Νότο, λέει η οργάνωση, είναι ένας διαρκής αγώνας από τη στιγμή γέννησης του παιδιού ακόμα. Τέσσερις φορές λιγότερα παιδιά σχετικά με τον μέσο όρο της Ιταλίας καταφέρνουν να πάνε στον παιδικό σταθμό, ενώ σε Καμπανία και Καλαβρία τα 98 από τα 100 μένουν εκτός. Επιπλέον, τρία στα δέκα παιδιά δεν μπόρεσαν να πάρουν απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης την τελευταία πενταετία.

Η ανισότητα ευκαιριών και ζωής, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, κυρίως λόγω της υψηλής εγκληματικότητας, είναι εξαιρετικά εμφανής σε 601 κοινότητες, όπου ζει το 76% του πληθυσμού της περιοχής. Οι προοπτικές δεν είναι καθόλου αισιόδοξες, καθώς τα κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για κοινωνικές παρεμβάσεις και στήριξη των αδυνάμων στις περιφέρειες έχουν μειωθεί από το 2008 έως το 2011 κατά 85%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου