Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

«Στοπ» σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας από την Ε.Ε.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αποτρέψει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας όπως δήλωσε η αρμόδια επίτροπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει ότι θα πείσει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπλοκάρουν την πρόσβαση των χρηστών σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, δήλωσε σήμερα η επίτροπος, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρεμ.
«Η παιδική πορνογραφία συνίσταται από εικόνες παιδιών, θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Το κατέβασμα ή η παρακολούθηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των βιασμών παιδιών για την παραγωγή τέτοιων εικόνων», ανέφερε η Μάλμστρεμ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
«Όποιες και αν είναι οι ενέργειες που μπορεί να κάνει ενάντια σε αυτή τη μάστιγα, η ΕΕ πρέπει να δράσει και θα δράσει», επισήμανε.
Ο αποκλεισμός των ιστοσελίδων αυτών αποτελεί τμήμα μιας νέας ντιρεκτίβας για την προστασία των παιδιών η οποία θα εξεταστεί από τους υπουργούς των 27 χωρών-μελών της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτού τεθεί σε εφαρμογή.
«Η παιδική πορνογραφία δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία της έκφρασης. Πρόκειται για ένα απαίσιο έγκλημα. Εάν δεν δράσουμε, οι χρήστες του διαδικτύου μπορεί τελικά να θεωρήσουν αυτές τις εικόνες ως φυσιολογικές», πρόσθεσε η επίτροπος, διαβεβαιώνοντας ότι το μπλοκάρισμα θα αφορά μόνο τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και τίποτα άλλο.
Η Επιτροπή πρότεινε επίσης οι «τουρίστες» που επισκέπτονται ξένες χώρες με στόχο να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με ανήλικους να υφίστανται δικαστικές διώξεις μόλις επιστρέφουν στην Ευρώπη.
Εξάλλου, η Μάλμστρεμ παρουσίασε μια άλλη οδηγία για την καταπολέμηση του εμπορίου ανθρώπων και πρότεινε την εναρμόνιση των διαφόρων νομοθεσιών.
«Είναι αδιανόητο, τον 21ο αιώνα, οι γυναίκες και οι νεαρές κοπέλες να γίνονται σεξουαλικές σκλάβες, τα παιδιά να κακοποιούνται, να υποχρεώνονται να επαιτούν και να κλέβουν και οι νέοι να εξαναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από ειδεχθείς συνθήκες για ένα μισθό πείνας. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες πράξεις. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συλλάβουμε τους υπεύθυνους», κατέληξε.

Πηγή : Καθημερινή, 29/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου