Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Εγκύκλιος για κάλυψη φυσικοθεραπείας στο δημόσιο


Πλαφόν 30 συνεδριών το χρόνο στις φυσικοθεραπευτικές πράξεις TENS και Biofeedback, ορίζεται για τους ασφαλισμένους στο δημόσιο.



Σε πρόσφατη εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναφέρεται ότι οι παραπάνω πράξεις εντάσσονται στις φυσικοθεραπευτικές πράξεις και κοστολογούνται από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Πρόκειται για νέες σχετικά μεθόδους φυσικοθεραπείας, οι οποίες είναι η μεν TENS αναλγησία με εφαρμογή ηλεκτρικού μηχανήματος και η Biofeedback λειτουργική επανατροφοδότηση.
Οι υπεύθυνοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επισημαίνουν ότι από την ισχύουσα νομοθεσία οι παραπάνω πράξεις εκτελούνται όπως και οι κοινές φυσικοθεραπευτικές πράξεις, δηλαδή ως εξής:
Χορηγούνται φυσικοθεραπείες για δύο μέρη του σώματος (ένα μέρος: δύο άνω άκρα, δύο κάτω άκρα, σπονδυλική στήλη, θώρακας, κοιλιά).
Στις περιπτώσεις ασθενών με κοινές και χρόνιες παθήσεις χωρίς ειδικά προβλήματα, θα χορηγούνται μέχρι 30 φυσιοθεραπευτικές πράξεις συνολικά για κάθε μέρος, που θα εκτελούνται σε 10 συνεδρίες ανεξαρτήτως πάθησης και όχι συχνότερα του τετραμήνου.

Πηγή : www.iatronet.gr , 29/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου