Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Επίκαιρα



Η μόρφωση των γονιών παράγοντας δερματίτιδας στα παιδιά: Τα παιδιά γονιών με μεγάλη μόρφωση είναι πιο ευάλωτα στα δερματικά προβλήματα, όπως η ατοπική δερματίτιδα, σε σχέση με τα συνομήλικα παιδιά λιγότερο μορφωμένων γονιών, σύμφωνα με μια νέα αυστριακή επιστημονική έρευνα.

Γιατί το μητρικό γάλα υπερέχει: Διαφορετικά γονιδιακά μονοπάτια ενεργοποιεί η κατανάλωση μητρικού γάλακτος σε σχέση με το ξένο γάλα, εκτιμούν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι.

Κύτταρα ακοής από βλαστοκύτταρα ποντικιών: Ελπίδες για την εφαρμογή θεραπειών σε άτομα με κώφωση δίνει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν βλαστοκύτταρα πειραματόζωων ποντικιών σε κύτταρα τριχιδίων που βρίσκονται βαθιά μέσα στα αυτιά και καταστρέφονται στις περιπτώσεις απώλειας ακοής.

6 βήματα ενάντια στα... κιλά της TV: Εάν θέλετε να αποφύγετε τα περιττά κιλά, μην κάθεστε με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση: αυτό είναι το μήνυμα που προκύπτει από ολοένα και περισσότερες μελέτες, οι οποίες υποδηλώνουν πως η ακινησία σε συνδυασμό με τους λαχταριστούς πειρασμούς που περνάνε μπροστά από τα μάτια μας έχουν ολέθριες συνέπειες για τη σιλουέτα μικρών και μεγάλων.

Με τερηδόνα το 50% των παιδιών: Ενα στα δυο παιδιά έχουν καλή στοματική υγιεινή. Ενα στα δυο παιδιά εμφανίζει τερηδόνα. Ενα στα τέσσερα παιδιά δεν έχει πάει οδοντίατρο. Ενα στα πέντε παιδιά πλένει σπάνια τα δόντια του (όχι κάθε μέρα). Ενα στα τέσσερα παιδιά τα πλένει μία φορά την ημέρα (αντί για δυο ή τρεις φορές που προτείνεται από τους οδοντιάτρους. Δηλαδή, μετά από κάθε γεύμα).

Η ζάχαρη γλυκαίνει το εμβόλιο: Εάν ένα μωρό φάει κάτι που να περιέχει ζάχαρη αμέσως πριν κάνει μια ένεση για εμβόλιο, θα μειωθεί ο πόνος του και θα κλάψει λιγότερο, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου