Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ηχορρύπανση, ξένες γλώσσες και λογοκρισία

Μαθησιακά προβλήματα από την... ηχορρύπανση: Ο θόρυβος των μεγαλουπόλεων βλάπτει σοβαρά τους... μαθητές, καθώς μειώνει την ικανότητά τους για μάθηση, ενώ στους ενήλικες μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε στεφανιαία νόσο, καθώς μεταξύ άλλων αυξάνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης!

Μάθε παιδί μου τη γλώσσα μου: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε ισορροπία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής ταυτότητας του παιδιού μας, με σεβασμό και για τις δύο πλευρές», τονίζει η χημικός μηχανικός Μαρία Μάχλη, που είναι παντρεμένη με τον γερμανό εκπαιδευτικό Μαξ Σουλτζ και ζουν μόνιμα στη Ρόδο.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση με τα σκίτσα του Μωάμεθ, ο ισραηλινός συγγραφέας Αβραάμ Γεοσούα είχε εκφράσει την κατανόησή του γι΄ αυτούς που διαμαρτύρονταν και είχε δηλώσει ότι εκείνος δεν θα δημοσίευε ποτέ πράγματα που προσβάλλουν μια θρησκεία. «Α, μπα;» του είχε απαντήσει τότε ο Αμος Οζ. «Θα ήθελα κατόπιν αυτού να ρωτήσω τον φίλο μου τον Γεοσούα αν θα πρέπει κι εδώ, στο Ισραήλ, να αρχίσουν να λογοκρίνουν όλα όσα ενοχλούν τους ορθόδοξους εβραίους». Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου