Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ανέγερση κατοικιών για άτομα με νοητική στέρηση

Η πραγματικότητα:Η ενηλικίωση για τον καθένα μας συνδέεται με την ανεξαρτησία του από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και το δικαίωμα επιλογής ενός νέου και αυτόνομου χώρου κατοικίας. Για τα άτομα με αναπηρίες η ενηλικίωση συνδέεται επίσης και με την ανάγκη επιπλέον στήριξης όταν η φυσική οικογένεια δεν υπάρχει πια.
Η χώρα μας είναι από τις τελευταίες της Δυτικής Ευρώπης που δεν διαθέτει, οργανωμένο δίκτυο κατοικιών για άτομα με αναπηρίες σε προνοιακό επίπεδο.

Η προσπάθεια:Η Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής (ΕΣΤΙΑ), παρέχει σε άτομα με νοητική υστέρηση, υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης, προώθησης στην απασχόληση, κοινωνικοποίησης και αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου, υποστήριξης των ιδίων και των οικογενειών τους. Ιδρύθηκε τ0 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση και είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζοντας το δικαίωμα των ατόμων για ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία αναζήτησης πόρων, προκειμένου να αρχίσει ένα πρόγραμμα ανέγερσης κατοικιών για τα άτομα που φοιτούν στον Φορέα.

Επιχειρούμε λοιπόν, για μια ακόμη φορά να σας κάνουμε κοινωνούς σ αυτή την προσπάθεια και να επιβεβαιώσουμε μαζί ότι: η κοινωνική ευθύνη στην χώρα μας αποτελεί θεμελιώδη αξία όλων μας.

Το όραμα:Με συνέπεια και σεβασμό απέναντι στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου, προχωρήσαμε λοιπόν με τη δική σας υποστήριξη, συγκεντρώνοντας μικρά αλλά και μεγάλα ποσά και εξασφαλίσαμε την ολοκλήρωση της πρώτης κατοικίας που θα καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης των οκτώ πρώτων ενοίκων.
Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες γι αυτό ξεκινάμε πάντα με τη δική σας υποστήριξη στην εξεύρεση οικοπέδου και τον σχεδιασμό της δεύτερης κατοικίας που θα εξασφαλίσει την διαβίωση μιας ακόμα ομάδας ατόμων με νοητική υστέρηση που φοιτούν στην Εστία.

Παράλληλα στηρίζουμε άτομα ώστε:

- να διαχειρισθούν την καθημερινότητά τους
- να συμβιώσουν
- να ενταχθούν στην γειτονιά τους
- να αποκτήσουν την δική τους κατοικία που θα τους εξασφαλίσει αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής (ΕΣΤΙΑ)
Σ. Νικολακοπούλου 13, Νέο Ψυχικό - 15451 Αθήνα
Τηλ: 210 - 67 13 149 Φαξ: 210 67 48 084
E-mail: eseepa@otenet.gr

Πηγή: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου