Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σκληρές καταγγελίες από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και την συνομοσπονδία ΑμεΑ

Σκληραίνει την στάση του το μέτωπο που απαιτεί τον άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία κατ’ εφαρμογήν των κριτηρίων και προϋποθέσεων που ορίζει η παράγραφος 4 άρθρου 39 του Ν3794/2009. Σύμμαχοι στο “μέτωπο” η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ και ο σύλλογος αδιορίστων εκπαιδευτικών με αναπηρία, εγκαλούν ξεκάθαρα το υπουργείο παιδείας για πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν σαφή παραβίαση της νομιμότητας.
Με επιστολή της προς την Α. Διαμαντοπούλου – επ’ αφορμής του κατατεθέντος για την παιδεία πολυνομοσχεδίου - η συνομοσπονδία ομιλεί εγκαλεί το υπουργείο διότι “ η από μέρους του πολύμηνη καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία , τους θέτει σε καθεστώς διαρκούς ομηρείας”. Στην συνέχεια της επιστολής και σε ύφος ακόμα σκληρότερο η συνομοσπονδία εξηγεί ότι οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία “εξακολουθούν μέχρι σήμερα να βιώνουν το συνεχή αποκλεισμό τους από το χώρο εργασίας τους με ανυπολόγιστες οικονομικές κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.”

Στον επίλογό της η επιστολή της ΕΣΑμεΑ ορίζει τον πήχη των πολιτικών ευθυνών με τρόπο μη επιδεχόμενο καμμιά έκπτωση ή συμβιβασμό επί του όλου θέματος . Επί λέξει : Η συνεχής ανασφάλεια που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία από την ημέρα ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης έως και σήμερα θέτει θέμα πολιτικής αναξιοπιστίας και συνέχειας του Κράτους.

Ο σύλλογος αδιορίστων με βαριές αναπηρίες, από την πλευρά του, βρίσκεται πλέον στα χαρακώματα. Πέμπτη 15 του Απριλίου, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή και παρέδωσε τελεσίγραφο οργής και δικαίου. Το δια ταύτα του: Ουδέν περιθώριο συνεννόησης πλέον με το υπουργείο παιδείας, την σκαστή παραβίαση της νομιμότητας εις βάρος των εκπαιδευτικών με αναπηρίες καλείται να αποκαταστήσει με παρέμβασή του ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Βορειοελλαδίτικη αντιπροσωπεία του συλλόγου παρέδωσε δελτίο τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο στην γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης στην Θεσσαλονίκη.

Στην πράξη οι του συλλόγου, δεν αναγνωρίζουν πλέον το υπουργείο παιδείας ως έντιμο συνομιλητή επί του θέματός τους, το παρακάμπτουν. Δεδομένου δε του “ιστορικού” που έχει προηγηθεί ,μοιάζει δυστυχώς να έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου