Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Special Olympics: Η εκκλησία της Ελλάδος αρωγός στους αγώνες του 2011

Την έμπρακτη στήριξή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 επιβεβαίωσε και επίσημα σήμερα (15 Απριλίου 2010) ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος. 
Μία εκδήλωση που αποκτά και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η 15η Απριλίου έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας, διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων ως Εθνική Ημέρα Special Olympics.
Στο σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο υπογράφηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Μ.Κ.Ο Αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Ελλάδος θα σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προβολής των Αγώνων, στη διάδοση του μηνύματος της κατανόησης και αποδοχής της διανοητικής αναπηρίας από την ευρύτερη κοινωνία, στο Πρόγραμμα προσέλκυσης εθελοντών καθώς και στην υποστήριξη του προγράμματος φιλοξενίας «Πόλις-Αμφιτρύων».
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προσφέρθηκε επιπλέον να παραχωρήσει ξενώνες και κατασκηνωτικούς της χώρους για τη φιλοξενία μελών της διοργάνωσης, αλλά και να καλύψει ανάγκες αθλητών και εθελοντών σε σίτιση και υλικοτεχνική υποδομή.
«Είμαστε ευτυχείς που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά στην πράξη την κοινωνική της ευαισθησία και το ανθρωπιστικό πνεύμα που χαρακτηρίζει κάθε της δράση», επισήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου. 
«Είμαστε ευτυχείς που, σε μία τόσο δύσκολη όσο και κρίσιμη για όλους μας συγκυρία, η Εκκλησία αγκαλιάζει τόσο θερμά τα Special Olympics, στηρίζοντας μία διοργάνωση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει για μία ακόμα φορά τα μάτια όλης της οικουμένης στην πατρίδα μας. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics, των 7500 Αθλητών, των 2500 προπονητών και 3000 κριτών και διαιτητών μα και καθενός από τα 12.000 Ελληνόπουλα που όλα αυτά τα χρόνια ενεργά συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματά μας, διεκδικώντας με την καθημερινή τους προσπάθεια το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους, θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και προσωπικά τον προκαθήμενό της καθώς και την ΜΚΟ Αλληλεγγύη για την ευγενική τους συνεισφορά και υποστήριξη».
«Ο Κύριος έχει μιλήσει για τους μικρούς και τους αδύναμους αδελφούς. Κάθε λειτουργός της Εκκλησίας, ανάμεσά τους και ο Αρχιεπίσκοπος, εκδηλώνει αγάπη προς όλους και ειδικά στα παιδιά που έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Δεν κάνουμε τίποτα σπουδαίο. Απλώς χαράζουμε γραμμές στις προτεραιότητές μας» δήλωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για κηρύγματα, αλλά για να απλώσουμε το χέρι, να πιάσουμε το άλλο χέρι και να προχωρήσουμε μαζί. Θα σταθούμε πλάι στα παιδιά, πλάι στους γονείς, πλάι στην οργανωτική επιτροπή και θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Να ευχηθώ σε όλους να έχουν δύναμη να προχωρήσουν στους στόχους τους και να επιτύχουν». 
Ο Μακαριότατος υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας αλλά και προσωπική αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Αγώνων, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου χώρου φιλοξενίας στην Πάρνηθα. Εκεί, οι πρώτοι που θα φιλοξενηθούν θα είναι οι αθλητές των Special Olympics που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες του 2011. 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναγορεύθηκαν επίσημα σε Κήρυκες του Εθελοντισμού ο Αρχιμανδρίτης κ. Απόστολος Καβαλιώτης και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Γαβριήλ Παπανικολάου, οι οποίοι παρέλαβαν από τα χέρια της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής ειδικό αναμνηστικό αριστείο σε αναγνώριση της συνεισφοράς τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. 
Παρότι απομένουν μόλις 14 μήνες ως την ημέρα έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 και είναι πολλά εκείνα που απομένει να γίνουν προκειμένου αυτοί να στεφθούν από επιτυχία, όλοι όσοι συμμετείχαν στη σεμνή όσο και θερμή τελετή της 15ης Απριλίου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους. Όπως εξάλλου χαρακτηριστικά σημειώθηκε «το χαμόγελο ενός αθλητή είναι αρκετό για να ανταμείψει κάθε μας προσπάθεια».

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου