Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τετρακόσιοι μαθητές έγιναν «νονοί» δέντρων που φύτεψαν στο δήμο Πυλαίας

"Οπλισμένοι" με κέφι και μεράκι, περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής για άτομα με κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες και το 1ο Γυμνάσιο του δήμου Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, πήραν τα φτυάρια στα χέρια και "ξεχύθηκαν" στους δρόμους.
Σκοπός τους ήταν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία δενδροφύτευσης, που διοργάνωσε, το πρωί (15/04/2010), ο δήμος Πυλαίας. Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, έδωσαν δυναμικό "παρών" στην εκδήλωση και κατάφεραν, μέσα σε λίγη ώρα, να "μεταμορφώσουν" τέσσερις άδειους έως σήμερα χώρους, σε πάρκα πρασίνου.
Οι μαθητές, με τα φτυάρια, άνοιξαν λακκούβες και με ιδιαίτερη προσοχή φύτεψαν συνολικά 400 δενδρύλλια. Αρκετοί, μάλιστα, τοποθέτησαν τα ονόματά τους πάνω στα δέντρα, καθώς πλέον είναι οι "νονοί", που σύντομα θα τα επισκεφτούν και πάλι για να τα ποτίσουν και να τα περιποιηθούν.
Η χαρά και η ανυπομονησία να δουν τα δεντράκια τους να μεγαλώνουν είναι μεγάλη: "Μ' αρέσει πολύ το πράσινο στις πόλεις. Μ' αρέσει να βλέπω τα δέντρα να μεγαλώνουν και να κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη", ανέφερε με ενθουσιασμό ο Γιάννης, μαθητής του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.
Τα παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοια εκστρατεία δενδροφύτευσης, ενώ και στην αυλή του εκπαιδευτικού τους ιδρύματος έχουν έναν μικρό κηπάκο με λουλούδια και λαχανικά, τον οποίο και περιποιούνται σε καθημερινή βάση.
"Αναλάβαμε πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τους μαθητές, τους καθηγητές και απλούς πολίτες, να πρασινίσουμε τις γειτονιές μας. Να δώσουμε οξυγόνο και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πυλαίας, Βασίλης Καρτάλης.
Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Στέλιος Μπαταλαμάς, από την πλευρά του στάθηκε στο μήνυμα που έστειλαν τα παιδιά με τη σημερινή τους συμμετοχή: "Όλοι μαζί, μπορούμε να δώσουμε ζωή σε κάθε γωνιά της πόλης μας. Σπουδαιότερο είναι το μήνυμα ότι τα παιδιά αγαπούν το περιβάλλον και αγωνιούν για την καθημερινή καταστροφική παρέμβαση των μεγάλων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου