Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Στις ράγες ξανά το τρενάκι του πάρκου της ΧΑΝΘ


Στις... ράγες ξαναμπαίνει το τρενάκι του πάρκου της ΧΑΝΘ μόλις βελτιωθεί ο καιρός και αφού επί τρία χρόνια έμεινε παροπλισμένο στη γαλαρία δίπλα στο αναψυκτήριο του «Ξαρχάκου». Το τρενάκι, που εξυπηρετούσε και τουριστικούς, αλλά και πολιτιστικούς λόγους, είχε αποσυρθεί για να γίνει η ανάπλαση του πάρκου.
Εκτοτε έμεινε κλειδωμένο, παρότι πολλοί οικογενειάρχες ζητούσαν την επανενεργοποίησή του, ώστε τα παιδιά αφενός να διασκεδάζουν, αφετέρου να ξεναγούνται σε μια σειρά από μνημεία της περιοχής (Λευκός Πύργος, Βασιλικό Θέατρο, κτίριο Μακεδονικών Σπουδών, Θέατρο Κήπου, ΚΘΒΕ, ΧΑΝΘ κ.λπ.).
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης Λευτέρης Παπαδόπουλος κατέθεσε ερώτηση για το θέμα. «Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του τρένου η ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των παιδιών ήταν συγκινητική. Το τρενάκι συμπλήρωνε το παζλ στην περιοχή με τα τόσα μνημεία. Εδώ και τρία χρόνια, όλως αναιτίως και περιέργως, έρχεται η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και καθηλώνει τη λειτουργία του τρένου στερώντας από τα παιδιά τη χαρά. Η περιοχή ερημώθηκε, το πάρκο είναι σε πλήρη εγκατάλειψη κι όλα αυτά στην πιο όμορφη περιοχή της πόλης».
Ο «Α» έθεσε το θέμα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ανακοίνωσε πως το τρενάκι θα ξαναλειτουργήσει αμέσως μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. «Μετά τρεις άγονους διαγωνισμούς όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε έτοιμοι πλέον να ξαναβάλουμε σε λειτουργία το τρενάκι. Αναγνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά και για το πάρκο. Ομως έπρεπε να πληροί συγκεκριμένους όρους για να ξαναλειτουργήσει. Εμείς ζητήσαμε το εισιτήριο να είναι το πολύ μέχρι 50 λεπτά, να είναι αναρτημένες ακριβείς ώρες εκκίνησης κι όχι όποτε γεμίζει από κόσμο και επιπλέον να είναι καθορισμένος ο αριθμός των γύρων που θα κάνει ανά δρομολόγιο. Εμείς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κάποιον ενδιαφερόμενο να το λειτουργήσει ανεξέλεγκτα και να έχουμε μετά τις διαμαρτυρίες των πολιτών για την τιμή ή την ασυνέπεια του αναδόχου. Με τους όρους που θέσαμε το αναθέσαμε λοιπόν στον ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου, ο οποίος ανέλαβε να κάνει το απαιτούμενο σέρβις και μόλις καλυτερεύσει ο καιρός το τρενάκι θα κυκλοφορήσει και πάλι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου