Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Επτάχρονη η "βασίλισσα";

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία με κεντρικό ερώτημα εάν ένα επτάχρονο κορίτσι, μαθήτρια σχολής σάμπα, πρέπει να γίνει η «βασίλισσα» της σχολής της στην καθιερωμένη παρέλαση του καρναβαλιού του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Οργανώσεις που προασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών εκφράζουν διαφωνία και τονίζουν ότι ένα μικρό κορίτσι δεν πρέπει να αναλάβει αυτόν τον κατ’ εξοχήν «σέξι» ρόλο στην 80λεπτη παρέλαση.
Από την άλλη, ο πατέρας της μικρής δεν συμμερίζεται αυτούς τους προβληματισμούς και λέει ότι η κόρη είναι ένα φυσικό ταλέντο που μπορεί να ανταποκριθεί.
Την υπόθεση θα κρίνει τελικά δικαστής, ο οποίος θα αποφασίσει για το εάν η επτάχρονη θα γίνει «βασίλισσα».
Το να γίνει κάποια κοπέλα βασίλισσα σχολής σάμπα του Ρίο είναι ένας από τους πιο περιζήτητους ρόλους στο καρναβάλι. Η βασίλισσα είναι πάντα ντυμένη με σέξι αποκαλυπτικά ρούχα, όμως κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στις παιδικές ηλικίες.
Αν και η επτάχρονη δεν θα εκπέμπει μια τέτοια εικόνα, το ενδεχόμενο της συμμετοχής της σε αυτή τη διαδικασία εγείρει ανησυχίες και προβληματισμούς.
Μάλιστα, το δημόσιο Συμβούλιο για την Υπεράσπιση των Παιδιών και των Εφήβων του Ρίο ντε Ζανέιρο αναφέρει ότι η συμμετοχή της θα κατάφερνε μόνο να «επιδεινώσει μια συμπεριφορά προς παιδιά - σεξουαλικά αντικείμενα στην βραζιλιάνικη κοινωνία».
«Δεν διαφωνούμε με τη συμμετοχή των παιδιών στο καρναβάλι, που είναι μέρος της βραζιλιάνικης κουλτούρας» δήλωσε ο διευθυντής του συμβουλίου Κάρλος Νικοδήμος.
«Αυτό που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε είναι να αναλάβει ένα επτάχρονο κορίτσι έναν ρόλο που πάντα είναι πολύ σεξουαλικά φορτισμένος» πρόσθεσε.
Πάντως, από τη σχολή της επτάχρονης ξεκαθαρίζουν ότι η στολή της θα είναι αυτή που ενδείκνυται για ένα μικρό κορίτσι.
Πηγή: τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου