Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Η 13χρονη Αλεξάνδρα από τη Σύρο, που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 13 δευτερόλεπτα μιλά στο Infokids.gr!

Έβλεπε τους συμμαθητές της να κρατούν από έναν κύβο του ρούμπικ και της κίνησε το ενδιαφέρον. Όταν απέκτησε και η ίδια το πρώτο τρισδιάστατο μηχανικό πάζλ, όπως λέγεται, άρχισε να προπονείται με τις ώρες, ώσπου κατάφερε να πετύχει προσωπικό ρεκόρ!

Η Αλεξάνδρα Βακονδίου, από τη Σύρο, μαθήτρια της Β Γυμνασίου, λύνει τον κύβο σε μόλις 13 δευτερόλεπτα και μοιράζεται μαζί μας το μυστικό τα επιτυχίας της!

Αλεξάνδρα καταρχάς πολλά συγχαρητήρια! Πότε έπιασες στα χέρια σου για πρώτη φορά κύβο του ρούμπικ και πως εξελίχθηκε η ενασχόλησή σου με αυτόν από τότε μέχρι σήμερα;

«Η ενασχόληση μου με τον κύβο ξεκίνησε περίπου 3 χρόνια πριν όταν προέκυψε ως μόδα στο σχολείο και όλοι κρατούσαν από έναν στα χέρια τους. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ασχολήθηκα όταν εν μέσω πανδημίας και καραντίνας μου κίνησε ξανά το ενδιαφέρον.»

Σε πόσα δευτερόλεπτα λύνεις τον κύβο του ρούμπικ; Θεωρείται χρόνος ρεκόρ; Πως τα έχεις καταφέρει; Παρακολούθησες μαθήματα;

«To προσωπικό μου ρεκόρ είναι τα 13sec! Δεν θεωρείται ρεκόρ καθώς το παγκόσμιο ρεκόρ είναι τα 3,47sec !! Βέβαια δεν γνωρίζω σε Πανελλήνιο επίπεδο αν υπάρχει κάποιο ρεκόρ. Τα 13 sec τα έχω καταφέρει μετά από πολλή προπόνηση και παρακολούθηση video στο YouTube με συμβουλές.»

Έχεις καταφέρει να απομνημονεύσεις 100 αλγόριθμους και μοτίβα, ενώ έχεις πια και μία ολόκληρη συλλογή από κύβους. Μίλησέ μας γι αυτό.

«Μέσω του youtube κατέγραφα αλγόριθμους , τους οποίους απομνημόνευα με το καιρό και την πρακτική. Η συλλογή μου αποτελείται από διαφόρων ειδών puzzle τα οποία δεν είναι όλα κύβοι! Αποτελούνται και από διαφορετικές σπαζοκεφαλιές τις οποίες ακόμα δουλεύω.»

Πλέον, έχεις φτιάξει και το δικό σου κανάλι στο youtube . Οι followers να περιμένουν και βιντεάκια με συμβουλές;

«Το κανάλι προέκυψε για να μπορώ να μεταδίδω τις επιδόσεις μου, όπως και συμβουλές σε άλλους. Το πρώτο μου video ήταν το προσωπικό μου ρεκόρ το οποίο και έπαιξε στα site και στην τηλεόραση, κάτι το οποίο δεν το περίμενα!»

Μίλησε μας για τους στόχους και τα όνειρά σου!

«Στο μέλλον θέλω να ασχοληθώ με την τεχνολογία, τους Η/Υ και τον προγραμματισμό, καθώς το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα μαθηματικά. Όσον αφορά τους κύβους θα προσπαθήσω να πετύχω καλύτερο χρόνο και να συμμετέχω σε διαγωνισμούς.»

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στα παιδιά που προσπαθούν να λύσουν τον κύβο αλλά δεν τα καταφέρνουν;

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να μην τα παρατούν, γιατί με συνεχείς προσπάθειες, επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουν!»

«ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΗ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ!»

Οι γονείς της 13χρονης, Πέτρος Βακόνδιος και Τερέζα Γενναδίου, δηλώνουν περήφανοι και έτοιμοι να μάθουν από την Αλεξάνδρα, πώς να λύνουν τη διασημότερη σπαζοκεφαλιά στον κόσμο!

«Η Αλεξάνδρα είναι αυτοδίδακτη και δεν την έχει βοηθήσει κανείς. Κανένας από τους δυο μας δεν λύνει τον κύβο!

Η δεξιότητα της εκτός από το να λύνει τον κύβο σε ελάχιστο χρόνο, να τον μοντάρει και να τον ξεμοντάρει, καταφέρνει να τα συνδυάζει με την τεχνολογία, καθώς χειρίζεται το κανάλι της στο YouTube και χρησιμοποιεί προγράμματα, μέσω των οποίων δημιουργεί τα δικά της προσωπικά video φτιάχνοντας το δημιουργικό και το editing από το μηδέν.

Ασφαλώς και είμαστε περήφανοι για την Αλεξάνδρα και θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Θεωρούμε ότι όλοι θα πρέπει να τονώνουμε την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των παιδιών μας πάνω από όλα με ασφάλεια ειδικά στα θέματα του διαδικτύου»

Κλέλια Κλουντζού
Πηγή: infokids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου