Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ταλαντούχα παιδιά της Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν χθες στην εκδήλωση του CTY Greece

22 παιδιά από την Αλεξανδρούπολη έχουν παρακολουθήσει ως τώρα τα μαθήματα του CTY Greece για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά. 16 από αυτά μάλιστα με υποτροφία, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Χθες στην Αλεξανδρούπολη μαθητές από την περιοχή μας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα συναρπαστικό κόσμο μάθησης και γνώσης, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας που διοργανώνει το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η εκδήλωση έγινε στην Αλεξανδρούπολη στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki, ήταν ανοιχτή και δωρεάν για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως και Β’ Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνουν διαδικτυακά (online) μαθήματα, , διήμερα (weekend) προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Τον Δεκέμβριο θα γίνουν οι εξετάσεις στην Αλεξανδρούπολη και τα παιδιά που θα πετύχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα προγράμματα αυτά.

Πηγή: alexpoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου