Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

O Τραμπ «γκρεμίζει» όσα έχτισε η Μισέλ για υγιεινά γεύματα στα σχολεία

www.letsmove.gov
Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Πρώτης Κυρίας της Αμερικής, η Μισέλ Ομπάμα δεν έμεινε άπραγη, στη σκιά του συζύγου της. Πάλεψε και κατάφερε πολλά πάνω σε διάφορα κοινωνικά θέματα αλλά και σε ότι αφορά την υγεία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Μια από τις πιο εμβληματικές παρακαταθήκες που άφησε πίσω της ήταν το Let's Move, και η καμπάνια της κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Ομως, ο Τραμπ βάζει τσεκούρι στην πολιτική της Μισέλ, βάσει μιας νέας οδηγίας για τα σχολικά γεύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του independent, η διοίκηση του Τραμπ πρόκειται να χαλαρώσει τους κανόνες σχετικά με τα πρότυπα διατροφής των σχολικών γευμάτων, αποσυναρμολογώντας τη νομοθεσία την οποία η Μισέλ Ομπάμα πάλεψε σκληρά για να εισαγάγει, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Πρώτης Κυρίας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Γευμάτων στα Σχολεία, το οποίο παρέχει διατροφικά ισορροπημένα γεύματα σε παιδιά είτε δωρεάν είτε σε μειωμένη τιμή, δημιουργήθηκε υπό τη διοίκηση του Ομπάμα για να βοηθήσει στο τεράστιο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Ο υπουργός γεωργίας Σάννι Πέρντου αναμένεται να ανακοινώσει έναν νέο κανόνα που θα επιτρέπει περισσότερη «ρυθμιστική ευελιξία» στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Δεν είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς θα αφορά η νέα ρύθμιση ωστόσο οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί επιδιώκουν να ακυρώσουν εντελώς το πρόγραμμα.

Πολλοί έχουν διαμαρτυρηθεί για το κόστος της πρωτοβουλίας, το οποίο επέτρεπε σε σχολεία όπου φοιτούν μαθητές που ζουν στα όρια της φτώχειας να λαμβάνουν δωρεάν πρωινό και γεύματα, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη του οικογενειακού εισοδήματος του κάθε παιδιού.

Ο νόμος απαιτούσε από την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί συστάσεις από το Ινστιτούτο Ιατρικής για να κάνει τα γεύματα στα σχολεία πιο θρεπτικά, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων φρούτων και λαχανικών και λιγότερου αλατιού και κρέατος.

Επίσης, εμπόδιζε τα σχολεία να πωλούν σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος σε καφετέριες και μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Πηγή: TheTOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου