Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Διαβάσαμε στη ΣΧΕΔΙΑ του Μαΐου...

Το τελευταίο τεύχος της ΣΧΕΔΙΑΣ (Μάιος 2017) παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσους ασχολούνται με τα παιδιά. 

Διαβάσαμε για την απουσία συστηματικής οικογενειακής πολιτικής στην Ελλάδα («Η μοναξιά της γονεϊκότητας», σελ 24-28), στοιχείο που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των οικογενειών και καθιστά επιφυλακτικούς τους νέους ανθρώπους όσο αφορά την απόκτηση παιδιών. Είδαμε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ευαισθητοποίησης παιδιών και εφήβων στο θέμα των προσφύγων που υιοθετούν πολλοί Νορβηγοί γονείς στέλνοντας τα παιδιά τους σε εικονικούς καταυλισμούς («Πρόσφυγας για 24 ώρες», σελ 34-35), αλλά και την σκληρή πραγματικότητα στα νησιά Φίτζι και στην Παπούα Νέα Γουινέα για πολλά παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν σκληρά κάτω από δύσκολες συνθήκες αντί να πηγαίνουν σχολείο («Street News», σελ 54-55).

Μην το χάσετε! Αξίζει. Και σαν σκέψη (αφού υποστηρίζει άστεγους και άνεργους συμπολίτες μας) αλλά και σαν περιεχόμενο. 

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Υ.Γ. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εντελώς δωρεάν έναν εναλλακτικό χάρτη με την ιστορία της πόλης και το παρόν του κοινωνικού της προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου