Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βιβλία: “Κάτοικος της χαμένης Ατλαντίδας” & “Ο Άνθρωπος στο φεγγάρι”

Την προηγούμενη εβδομάδα και οι δύο μικροί ήταν άρρωστοι με πυρετό. Την τρίτη ημέρα εγκλεισμού στο σπίτι, όταν δηλαδή ο πυρετός υποχώρησε και άρχισε η γκρίνια, για να κατευνάσω τα πνεύματα, κατέφυγα στη δοκιμασμένη τεχνική της δωροδοκίας.

Επιστρέφοντας το μεσημέρι από το γραφείο, πέρασα μπροστά από τον Βιβλιορυθμό (ε, η διπλανή πόρτα είναι, δεν έκανα και κανενα ταξίδι). Η αρχική μου σκέψη ήταν να πάρω κάτι στανταράκι με τρένο, λεωφορείο ή/και αυτοκίνητα. Ωστόσο, περνώντας μπροστά από τα ράφια, το μάτι μου κόλλησε σε κάτι πολύχρωμο. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν αφίσσα, αλλά σύντομα διαπίστωσα πως ήταν κάτι που θα ερχόταν σπίτι μαζί μου. Πήρα λοιπόν αγκαζέ τον Μάρτιν και τον Μπομπ και προετοιμάστηκα ψυχολογικά για ατελείωστες ώρες διασκέδασης(;).


Οι μικροί ενθουσιάστηκαν. Στην αρχή διαβάσαμε μόνο τον Μάρτιν, αλλά από την επόμενη ημέρα μπήκε και ο Μπομπ στην παρέα μας (και ακόμη να φύγουν...).

Ο τρόπος γραφής του βιβλίου «Κάτοικος της χαμένης Ατλαντίδας” ήταν κάτι που παραξένεψε τον μεγάλο, καθως είναι γραμμένο σε μορφή ημερολογίου (ο μικρός, 2 ετών, είναι βιβλιοφάγος και με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, οπότε εστιάζει κυρίως σε εικόνες και γεύση). 



Και στα δύο βιβλία, η εικονογράφηση είναι φανταστική! Έντονα χρώματα, ζωντανές εικόνες, παιχνιδιάρικη διάθεση (βλ. εξωγήινους που κρύβονται παντού), με πολλές λεπτομέρειες και ακόμη περισσότερη φαντασία σε εικόνες της καθημερινότητας.



Ψάξτε τα!

Κάτοικος της ... Χαμένης Ατλαντίδας 
Simon Bartram
Μετάφραση: Στέλλα Ζούπα
Εκδόσεις Σαββάλας 2004

Αυτός είναι ο Μάρτιν. Η δουλειά του είναι αρκετά βαρετή, αλλά ο ίδιος έχει ένα πολύ ενδιαφέρον χόμπι· τις καταδύσεις! Παρόλο που σ' αυτές έχει δει περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ψαριών, ο Μάρτιν δε θεωρεί ότι έχει συναντήσει κάτι αληθινά ξεχωριστό στο βυθό. Το όνειρό του είναι να δει γοργόνες ή να ανακαλύψει τη χαμένη Ατλαντίδα! Ποιος ξέρει όμως τι θα γίνει σ' αυτές τις διακοπές του; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Ο άνθρωπος στο φεγγάρι. Ξέρει ο Μπομπ τα μυστικά της δουλειάς του;
Simon Bartram
Μετάφραση: Στέλλα Ζούπα
Εκδόσεις Σαββάλας 2004

Ποιος είναι ο άνθρωπος στο φεγγάρι; Μα, φυσικά ο Μπομπ. Ίσως τον έχετε ακουστά. Κάνει μια πολύ ξεχωριστή δουλειά. Εργάζεται στο φεγγάρι. Γνωρίζει σχεδόν τα πάντα γι' αυτό. Εκτός από κάτι. . .ότι εκεί υπάρχουν εξωγήινοι! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)




Ευλαμπία Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου