Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Το Civilization μπαίνει στο εκπαιδευτικό σύστημα της Βορειου Αμερικής το 2017

Η σειρά παιχνιδιών του Sid Meier, Civilization, όλα αυτά τα χρόνια, κατά βάση αποσκοπεί στο να μάθει στους παίκτες, το πόσο σημαντικό είναι να σκέφτονται πριν δράσουν.

Η Firaxis Games όμως πάει το gaming σε άλλο επίπεδο και συγκεκριμένα το συνδέει με το εκπαιδευτικό σύστημα. Από το νέο έτος στα γυμνάσια της Βορείου Αμερικής θα υπάρχει μια εκπαιδευτική έκδοση παιχνιδιού στρατηγικής, που θα βασίζεται στην σειρά Civilization, CivilizationEDU, και η οποία θα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μαθητών.

Η μη-κερδοσκοπική εταιρεία εκπαίδευσης, GlassLab Inc, σε συνεργασία με τις Firaxis Games και Take-Two Interactive Software, πρόσθεσε στο Civilization μια "εκπαιδευτική μηχανή ανάλυσης" , έτσι ώστε να μπορεί να καταγράφει και να εκτιμά την πρόοδο των μαθητών και την ικανότητα να λύνουν προβλήματα. Ο στόχος είναι να ενθαρρύνει την κριτική σκέψη των μαθητών/φοιτητών και την θέλησή τους να πειραματιστούν με τις αλληλοεξαρτόμενες συνήθεις σχέσεις ανάμεσα σε στρατιωτική, τεχνολογική πολιτική και κοινωνικοπολιτική ανάπτυξη".

Οι δάσκαλοι θα έχουν πρόσβαση σε online στοιχεία, που θα τους παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των μαθημάτων, βίντεο με εκπαιδευτικό gameplay, διδακτικούς πόρους και διδακτικά προγράμματα.

"Τα τελευταία 25 χρόνια, μάθαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις τα μυστικά επιτυχίας στο Civilization είναι ενώ παίζεις," δήλωσε ο δημιουργός του παιχνιδιού, Sid Meier. "Πάντα εστιάζαμε πρώτα στην ψυχαγωγία και πιστεύουμε στους παίκτες μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, τους αρέσει να μαθαίνουν, ακόμα και αν δεν τους αρέσει η μάθηση."

Ο κυρίως στόχος είναι μεσώ του CivilizationEDU, να δείξουμε "ότι με τον κατάλληλο τρόπο εκπαίδευσης και την βασική αξιολόγηση, τα παιχνιδια μπορούν να βοηθήσουν στο να εκτιμηθούν τα περίπλοκα ταλέντα των μαθητών που δεν φαίνονται με ένα απλό τεστ πολλαπλής επιλογής," δήλωσε ο CEO της Collective Shift, Connie Yowell.

To CivilizationEDU θα είναι διαθέσιμο για download από συγκεκριμενους συνεργάτες μέσα στο 2017. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στο GlassLab games website.

Τέλος η Firaxis Games θα λανσάρει τον επόμενο Civilization τίτλο της, Civilization 6, στις 21 Οκτωβρίου.

Βασίλης Μπιρλιράκης
Πηγή: IGN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου